Jan Portengen uit Muiden is klimaatcoach en geeft hierover een lezing.
Jan Portengen uit Muiden is klimaatcoach en geeft hierover een lezing.

Donderdag 7 november

Koffie en lunch

10.00 uur | SCAN Naarden

Wekelijks tijdens de herfst- en winterperiode met z'n allen aan de praat bij de koffiepot, gewoon gezellig en wie weet ontstaan er leuke initiatieven. Aansluitend een lekkere lunch met broodjes en soep en bijzondere gerechtjes.

Koffie-ochtend

10.00 uur | De Kazerne Muiden

Een gezellige koffie-inloop. Ook voor informatie en advies over wonen, welzijn en mantelzorg kunt u hier terecht.

Filosofisch Café

14.00 uur | Koepelkerk

Wim Dooge buigt zich met ons over het leven van Goethe. Was dat levenskunst of een leven als een kunstwerk? En wat is het verschil? Inloop v.a. 13.30 uur. Entree € 6,-.

Klaverjassen

19.30 uur | De Schakel Naarden

Iedere donderdag wordt er geklaverjast, serieus en toch gezellig. Kom gerust kijken of het iets voor u is. U bent van harte welkom.

Vrijdag 8 november

Dag van de Mantelzorg

16.45 uur | Filmhuis Bussum

Voor mantelzorgers: kom naar de film 'Downton Abbey' met borrel erna. Voor info en aanmelden: rbeutick@versawelzijn.nl of 06-46376335. Vervoer nodig? Bel met 035-6947455 voor ANWB's Automaatje.

Winterlicht op Pampus

18.00 uur | Pampus Muiden

Avontuurlijk dineren op Forteiland Pampus. Restaurant Winterlicht biedt mooie seizoensgerechten in zowel het fort als het warme paviljoen. Tijdig reserveren, maar enkele avonden open. www.pampus.nl/winterlicht.

Zaterdag 9 november

Dag van de Mantelzorg

10.00 uur | De Kazerne Muiden

Leuke workshops en high tea voor mantelzorgers. Meer info en aanmelden bij rbeutick@versawelzijn.nl. Vervoer nodig? Bel 035-6947455.

Repair Café Bussum

10.00 uur | Denksport Centrum
Bussum

Vrijwillige reparateurs geven u advies en helpen bij reparatie.

Cursus Hollandse kunststeden

10.30 uur | Bellefleur Naarden

Kunsthistorica Diana Kostman neemt u mee naar de bloeiperiode van cultuur in de zeventiende eeuw, maar laat u ook de schaduwzijde van die tijd zien. Info: www.artemisomnibus.nl.

Herdenkingsmiddag

16.00 uur | Tussen de Bomen
Naarden

Alma Uitvaartzorg organiseert een herdenkingsmiddag, dit keer extra bijzonder i.v.m. het 10-jarig bestaan. Aanmelden kan via info@almauitvaartzorg.nl.

Zondag 10 november

Willem Witteveen

10.30 uur | de Besant Hall
Naarden

Sakkara: 'laboratorium van de goden'. Een verhaal over een bijzonder gebied in Egypte waar de meeste onverklaarbare artefacten zijn gevonden en waar nog steeds archeologische opgravingen plaatsvinden. https://werkgroepdenieuwemens.nl.

Dinsdag 12 november

Gratis filmavond

19.30 uur | Uit-Wijk Bussum

'Crazy Wise'. Is 'gekte' een ziekte van het individu, een mogelijkheid tot groei en/of een symptoom van een gejaagde samenleving?

Thema-avond

20.00 uur | Verlosserkerk

Een thema-avond met klimaatcoach Jan Portengen over het klimaatgesprek. Toegang is vrij.

Woensdag 13 november

Busreis

8.30 uur | De Schakel Naarden

Een volledig verzorgde reis naar museum Staphorst. U ziet een kledingpresentatie, klederdracht, gestipte mutsen, zilveren oorijzers en authentiek meubilair. Kosten alles inclusief € 52,50 p.p. Aanmelden: 035-6949312.

Musembezoek

9.45 uur | Station NaardenBussum

We gaan naar de Hermitage in Amsterdam met de trein van 9.54 uur vanaf station Naarden-Bussum. Achter in de trein. Als u mee wilt, laat het weten: 035-6945850 of 035-6920694.

Donderdag 14 november

Lezing

19.30 uur | Bibliotheek Bussum

Welke eisen stelt ons land en de gemeente? Hoeveel vluchtelingen zijn er in de gemeente, waar komen zij vandaan, hoe gaat het met hen? Inschrijven: www.volksuniversiteitnaardenbussum.nl.

Dertigerscafé

20.30 uur | Spieghelkerk Bussum

Een aantal enthousiaste dertigers van geloofsgemeenschap Sion in Bussum heeft het initiatief genomen tot een ontmoetingsplek in het Gooi.

En verder:

vrijwilligerscentrale zoekt:

Philadelphiazorg Bussum zoekt een uitjesvrijwilliger om eens per maand met bewoners met een lichte verstandelijke beperking wat te drinken, de bioscoop of dierentuin te bezoeken.

Sherpa Bussum zoekt voor twee oudere heren iemand om op pad te gaan. Samen naar een museum, ergens lunchen of koffiedrinken. Wilt u met een van de heren kennismaken?

Vogelhospitaal Naarden zoekt een dierenverzorger om binnengebrachte vogels op te vangen en te verzorgen met het doel ze terug te kunnen zetten in de natuur.

Versa Welzijn Muiden/Muiderberg zoekt ‘maatjes’ die ouderen ondersteunen en hen uit hun isolement halen. Samen wandelen, even mee naar de dokter of af en toe een spelletje.

www.vcgooisemeren.nl.