'Door elkaar'

vervolg van de voorpagina

De verdachte ontkent dat hij dat gezegd heeft. "Ze halen allemaal dingen door elkaar", verklaarde de verdachte man uit Bussum voor de rechtbank op de geuite beschuldigingen.
Naast de moord en de vermissing wordt de Bussumer van nog zeven andere feiten verdacht. Hij zou meerdere mensen met de dood hebben bedreigd, twee inbraken hebben gepleegd - waaronder de laptop van de Bussumse hockeyvereniging - en ook wordt hij verdacht van vernieling en het bezit van een stroomstootwapen en een pistool.

De inhoudelijke behandeling zal op 28 en 31 januari plaatsvinden. Tot die tijd blijft de Bussumer, ondanks het verzoek van zijn advocaat om cliënt vrij te laten, vastzitten. De advocaat vindt dat er nauwelijks bewijs is tegen zijn cliënt: "Er zijn geen getuigenverklaringen en zelfs het moment van overlijden en plaats delict zijn in dit dossier niet vastgesteld."
De rechtbank vindt echter dat de ernstige bezwaren nog steeds aanwezig zijn. Tijdens de behandeling van de strafzaak zullen ook de zus en de dochter van Moliené het woord voeren.


Partijen sceptisch over kinder- vragenuurtje

GOOISE MEREN Het voorstel van het Goois Democratisch Platform (GDP) om een kindervragenuurtje te beginnen op het gemeentehuis lijkt er niet zo snel te komen. Woensdag werd het plan besproken in de raad, maar men was nog erg sceptisch.

Fractievoorzitter Jelmer Kruyt vindt de invoering van het vragenuurtje een goed middel om ook jongeren te betrekken bij wat er gebeurt in het gemeentehuis. Hoewel een goot deel van de raad het plan best aardig vindt, lijken de partijen flink verdeeld. Kruyt hamert op het belang van een vragenuurtje speciaal voor kinderen: "Dit is echt een vergeten en genegeerde groep inwoners. Ik vind dat het allemaal lang duurt en hoop dat er snel actie wordt ondernomen."

De gemeente komt overigens wel met een rollenspel waarbij schoolklassen werken aan het vormen van een eigen bestuur in een eigen stad. Twee jaar geleden werd al gesproken over het invoeren van een jeugdraad en kinderburgemeester; die ambitie lijkt nu helemaal te hoog gegrepen.