Middeneiland op Brediusweg

bussum De Brediusweg, ter hoogte van de Paulus Potterlaan, gaat ergens volgend jaar op de schop. Zo komt er voor fietsers en voetgangers een middeneiland waar zij halverwege de oversteek kunnen wachten.

Dat bevestigt een gemeentewoordvoerder na een bericht van Goois Democratisch Platform. De oppositiepartij hijst de vlag uit, omdat na lang aandringen het middeneiland er komt. Mogelijk komt daar nog een zebrapad bij.
Het gaat niet om een verhoogd middeneiland. De ruimte daarvoor ontbreekt op de kruising. Wel blijft er met deze oplossing voldoende ruimte voor het opstellen van een fiets en ook voor het aan beide kanten passeren van auto- en vrachtverkeer.
De aanleg vindt ergens in 2020 plaats, samen met het opnieuw asfalteren van de Brediusweg.


Bussumer neemt slok wijn terwijl hij op de A6 rijdt

muiderberg Een opvallend beeld maandag op de A6 bij Muiderberg. Agenten zagen bij het passeren van een auto tot hun grote verbazing de bestuurder daarvan, een Bussummer (42), een slok nemen uit een wijnfles.

Uit de controle die volgde bleek echter dat de man net één slokje had genomen, maar onder de limiet bleef qua alcohol. Echter, op de drugstest scoorde hij positief op THC. Hij is daarom aangehouden en meegenomen naar het bureau van Politie Almere Stad-Haven waar een arts bloed heeft afgenomen. Dit zal worden onderzocht door het NFI. "In dit geval doen wij sowieso een mededeling naar het CBR dat wij twijfelen aan de rijgeschiktheid van deze bestuurder", aldus de politie op Facebook.