De winkel aan de Kapelstraat 12.
De winkel aan de Kapelstraat 12. Foto: Klokkenmakers

Hét Sieraadevent bij De Klokkenmakers

BUSSUM Genieten van allerlei uurwerken of een klokkenmaker het hemd van het lijf vragen? Het kan allemaal komende zaterdag tijdens Beleef Het Sieraad bij De Klokkenmakers in Bussum.

Het landelijke evenement, georganiseerd door brancheorganisatie de Federatie Goud En Zilver, is voor De Klokkenmakers reden om de recent verbouwde winkel en het restauratie-atelier aan de Kapelstraat open te stellen voor publiek. Bezoekers krijgen de kans om klokkenmaker Harry Geerts het hemd van het lijf te vragen over het repareren en restaureren van klokken en/of horloges.
Tijdens een hapje en drankje kan verder menig klokken- en horlogeliefhebber genieten van de diverse uurwerken, groot- en kleinwerk, het materiaal en de apparatuur die nodig is bij een restauratie.
Tussen 11.00 en 14.00 uur kan vintagehorloge-expert Rene Jung van alles te vertellen over deze oude, maar zeer populaire horloges. Mensen met vragen over het verhaal achter de horlogemerken of zich afvragen in hoeverre die een goede investering zijn, kunnen deze stellen. En wie zelf een bijzondere klok of horloge heeft en daarover meer wil weten, kan die gerust meenemen.
Ook in de winkel, waar naast klokken een mooie collectie vintagehorloges en 18 karaats gouden diamanten en kleurstenen sieraden worden verkocht, zijn extra acties en promoties.