Vijftien tips over oude moordzaak A1

naarden De televisie-aandacht in Opsporing Verzocht voor de moord op de nog altijd onbekende man die op 9 augustus 1991 levenloos werd aangetroffen langs de A1 in het gras aan de Oud Blaricummerweg tussen de A1 en een boomkwekerij bij Naarden, heeft deze week vijftien tips opgeleverd. De gouden tip - wie is het slachtoffer, wie is de dader - zat daar echter niet tussen, meldt de politie.

Inhoudelijk wil de politie verder niks kwijt. De mogelijk Turkse man, die door steekwonden om het leven is gebracht, was gewikkeld in een deken. De identiteit van deze pakweg 70-jarige man is altijd onbekend gebleven. Een foto werd niet verspreid, omdat het lichaam al in staat van ontbinding was. Een rechercheteam werkte in stilte aan de zaak, maar de uitkomsten daarvan zijn nooit vrijgegeven.
Behalve de aandacht in Opsporing Verzocht zette de politie deze week een nieuw wapen in om de zaak op te lossen: podcasting. Daarin blikken agenten, rechercheurs en leden van het coldcaseteam terug op de zaak. Leden van het toenmalige rechercheteam komen uitgebreid aan het woord. Zij spreken over hoe het lichaam destijds werd gevonden, welke sporen er werden aangetroffen en hoe geprobeerd is de identiteit van de man te achterhalen. Met name naar de ring is veel onderzoek gedaan. Dit onderzoek leidde naar een Amsterdamse kroeg met een kleurrijke groep vaste bezoekers.
De politie had destijds het sterke vermoeden dat het slachtoffer een bekende was in deze kroeg en dat bezoekers meer moesten weten over zijn dood.