Ondernemers wachten op inwoners

MUIDEN Niet alle ondernemers in Muiden zijn even pessimistisch over hun toekomst. Maar het verdwijnen van de lokale Primera eind september heeft wel voor extra onrust gezorgd. Ondernemers hopen dat de nieuwe inwoners van Muiden - ruim 3.000 mensen gaan wonen in nieuwbouwwijk De Krijgsman - daar verandering in kunnen brengen.

Men hoopt dat er door die nieuwe inwoners meer lokaal gewinkeld gaat worden. Maar of dat gaat gebeuren is nog maar de vraag. Want op het terrein van de voormalige kruitfabriek komt een Albert
Heijn XL en dan is er ook nog om de hoek winkelcentrum Maxis. De gemeente zoekt in ieder geval naar oplossingen om het tij te keren, zo laat burgemeester Han ter Heegde in een interview met BussumsNieuws op GooiTV weten.

Ter Heegde is positief. "Een aantal winkels heeft het moeilijk gehad, we betreuren dat, maar de verwachting is dat door het groeiende aantal inwoners er ook ondernemers zijn die juist graag in Muiden willen zitten. In iedere kern kijken we hoe je de centra vitaler kunt krijgen en hoe we ze kunnen laten aansluiten op de vraag van de huidige tijd." Ook stadspromotor Muiden Annemarie van Lieshout is positief. "Het gaat echt wel goed komen." Ze rekent daarbij, net als de burgemeester, op de koopkracht van de bewoners van de nieuwe wijk De Krijgsman.

5