Leerlingen krijgen lessen fairtrade

GOOISE MEREN In de Week van de Fairtrade (26 oktober t/m 3 november) is er extra aandacht voor eerlijke handel. Zo is er de aftrap van fairtradelessen op basisscholen en op 31 oktober is er een speciale film- en debatavond.

Leerlingen van groep vijf, zes en zeven gaan zelf aan de slag met afval. Ze leren over eerlijke handel en de herkomst van producten uit tropische landen. Volgens de organisatie is vooral kinderarbeid een onderwerp dat de meeste kinderen erg aanspreekt. In totaal krijgen zo'n 300 leerlingen dit schooljaar een lesje fairtrade.
De speciale film- en debatavond staat helemaal in het kader van fair fashion. Er zijn verschillende sprekers en de film The positive chain of change wordt vertoond. Meer informatie over de filmavond: www.degroeneafslag.nl. Scholen die ook een gastles fairtrade willen, kunnen dat aanvragen via www.nmegooivechtstreek.nl.


Boze dame verstoort uitzending GooiTV

BUSSUM Het interview voor In Derde Termijn dat werd opgenomen in de bibliotheek van Bussum is verstoord door een boze mevrouw.

Presentator Ruud Bochardt sprak met wethouder Jorrit Eijbersen over zijn eerste 100 dagen in Gooise Meren. Het interview vond plaats in de bibliotheek waar ook publiek rondloopt. Opeens liep er een dame, gekleed in een groene jas en met een pet op, door het beeld. Het was niet duidelijk waar ze zich druk over maakte, maar ze wilde graag een punt maken over zangeres Beyoncé en hiphoplegende Jay Z.

Zowel de presentator als de wethouder was wat beduusd toen ze de vrouw tekeer hoorden gaan. Haar werd verzocht weg te gaan. De regisseur greep uiteindelijk in omdat ze midden door het beeld liep. Daarna werd het interview weer hervat. Presentator Bochardt heeft zoiets nog nooit meegemaakt. "Ik heb meer dan 300 afleveringen gemaakt van In Derde Termijn. Ik dacht zelf dat deze mevrouw ook een vraag aan de wethouder had. Ik gaf aan dat we bezig waren met een interview en dat ze de opname verstoorde. Het is gissen naar de bedoelingen van de vrouw, misschien ging het over kinderen en woonruimte."