Artist's impression van het slachtoffer.
Artist's impression van het slachtoffer. Foto: Politie

'Er moeten mensen zijn die meer
weten, ook nu nog'

Vervolg van de voorpagina

Even lijkt er een ontknoping binnen handbereik, zeggen rechercheurs in de podcastserie over het onderzoek naar de dood van de man in Naarden. Maar uiteindelijk is deze zaak een van de oudste onopgeloste zaken van het coldcaseteam.
In de podcastserie komen leden van het toenmalige rechercheteam uitgebreid aan het woord. Zij spreken over hoe het lichaam destijds werd gevonden, welke sporen er werden aangetroffen en hoe geprobeerd is de identiteit van de man te achterhalen.

Met name naar de ring die het slachtoffer droeg is veel onderzoek gedaan. Dit onderzoek leidde uiteindelijk naar een Amsterdamse kroeg met een kleurrijke groep vaste bezoekers. De politie had destijds het sterke vermoeden dat het slachtoffer een bekende was in deze kroeg en dat bezoekers meer moesten weten over de dood van het slachtoffer. In de tweede aflevering van de serie op politie.nl, die vanaf woensdagmorgen online staat, wordt daar meer over gezegd.

Het is de eerste keer dat de politie via podcasting het publiek een inkijkje geeft in een lopend moordonderzoek. Woordvoerder Martin de Wit sprak met leden van het toenmalige rechercheteam en citeerde uit het onderzoeksdossier. "Wij willen geen middel onbenut laten om deze zaak tot een ontknoping te brengen", zegt coördinator Rob Boon van het Cold Case Team Midden-Nederland. "Het is niet te verkroppen dat we de naam van het slachtoffer niet weten. Er moeten mensen zijn die meer weten, ook nu nog. Het kan heel goed dat er getuigen zijn die destijds niet wilden of konden praten. Het is nu ruim 25 jaar later en het kan niet anders dan dat er ouders, broers, kinderen of bekenden zijn van het slachtoffer die nog altijd in het duister tasten over zijn lot."