Politie: wie is 'de man met de ring'?

naarden De nog onbekende man die op vrijdag 9 augustus 1991 levenloos werd aangetroffen vlak bij de A1 in Naarden was niet ongeveer 40, zoals aanvankelijk werd gedacht, maar al pakweg 70 jaar. Dat blijkt uit onderzoek door het NFI.

Met nieuwe informatie en een podcastserie hoopt de politie deze oude moordzaak eindelijk te kunnen oplossen. In een serie van drie afleveringen blikken agenten, rechercheurs en leden van het zogenaamde coldcaseteam terug op de onopgeloste zaak over 'de man met de ring'. Hij werd door tuinders, die al een paar dagen een vreemde lucht roken, in het gras aan de Oud Blaricummerweg tussen de A1 (vanuit Amsterdam) en een boomkwekerij bij Naarden (waar nu een geluidswal staat) gevonden.
Ondanks recherchewerk is de identiteit van de man nooit achterhaald. Een foto verspreiden kon niet, omdat het lichaam al in staat van ontbinding was. Een rechercheteam werkte in stilte aan de zaak, maar de uitkomsten van dat onderzoek zijn nooit vrijgegeven.
De man, die meerdere keren met een mes was gestoken en vervolgens overleed, was gewikkeld in een kleurrijke deken. Hij was mogelijk van Turkse afkomst en tussen de 158 en 168 cm lang. Hij droeg een spijkerbroek en een veelkleurig overhemd. En hij droeg dus een ring. Maar veel meer informatie dan dat is er niet. En dat frustreert.

13 'Inkijkje'