Geleidelijk iets minder wisselvallig, normale temperatuur

Voor het eerst sinds 2013 verloopt oktober natter dan normaal. Oceaandepressies bepalen hoofdzakelijk het weerbeeld. Een depressie trekt in het weekeinde via de Britse Eilanden noordwaarts. In de zuidweststroming worden geregeld buien of regenzones meegevoerd. Vanaf het weekeinde vult de depressie op en wordt het geleidelijk iets minder wisselvallig.

Donderdag en vrijdag

Voor zowel donderdag en vrijdag wordt in het algemeen vrij veel bewolking verwacht met nu en dan regen. Soms klaart het tijdelijk op. Er staat donderdag een matige wind tussen zuid en zuidwest. Vrijdag trekt de zuidenwind aan tot (vrij) krachtig. De maximumtemperatuur van circa 15°C is vrijwel normaal.

Het weekeinde

Ook voor het komend weekeinde wordt wisselvallig weer verwacht met een mengelmoes van bewolking en nu en dan zonneschijn, waarbij de bewolking overwegend de boventoon voert. Zaterdag valt er af en toe regen. Zondag neemt de neerslagkans iets af, hoewel het ook dan nog niet geheel droog blijft. Met een tot matig afnemende zuidenwind wordt het rond 14°C .

Weetje

Normaal valt er in de hele maand oktober circa 80 mm neerslag, ofwel 80 liter per m2. Die hoeveelheid is in onze regio al in de eerste helft van deze oktober gevallen. In sommige delen van Noord-Holland is de 80 mm al royaal overschreden. Lokaal staat de teller inmiddels ruim boven de 100 mm. Zeer droog was oktober 2018 met in onze regio slechts 11 mm neerslag.