Negen 'foute' bedrijfspanden Gooimeer Zuid

NAARDEN Het is nog onduidelijk welke maatregelen de gemeente Gooise Meren gaat nemen na de vondst van goederen bedoeld voor grootschalige illegale hennepteelt, die recent zijn aangetroffen in twee bedrijfspanden in Gooimeer Zuid in Naarden.

Dat zegt een woordvoerder naar aanleiding van de controleactie op het terrein waarbij zestien mogelijk foute bedrijfspanden zijn gecontroleerd en bij negen het daadwerkelijk foute boel was. "Dat kan dus ook het overtreden van de Tabakswet zijn of het niet gedaan hebben van een milieumelding", aldus de zegsman. "In enkele gevallen is nader onderzoek noodzakelijk."
De controleactie van de gemeente, samen met onder andere politie, brandweer, de omgevingsdienst, douane, UWV, ISZW, NVWA en energiebedrijf Liander, was al medio september. Afgelopen week bracht de gemeente het eindresultaat naar buiten. "Door middel van deze controles krijgen de autoriteiten meer zicht op activiteiten en wordt mogelijke ondermijnende criminaliteit aangepakt", is de uitleg.
In twee bedrijfspanden zijn goederen bedoeld voor grootschalige illegale hennepteelt aangetroffen, onder andere filters, lampen, ventilatoren en plantenvoeding. Er is dus geen hennep aangetroffen. Wel was er een geldtelmachine.

3