Overwegend droog, geleidelijk oplopende temperaturen

Een koufront maakte maandag vlot een einde aan de weekendwarmte. Het weer stabiliseert daarentegen snel dankzij een volgend hogedrukgebied bij de Britse Eilanden. Omdat de stroming eerst noordwestelijk is, is het vrij koel. Later deze week trekt het hogedrukgebied oostwaarts. De stroming wordt dan aflandig met opnieuw nazomerweer in het weekeinde.

Donderdag en vrijdag

Donderdag zijn er wolkenvelden. Nu en dan schijnt de zon. Het blijft vrijwel droog. Er staat een zwakke tot matige noordwestenwind. Het wordt 17°C. Vrijdag draait de meest zwakke wind naar een oostelijke richting. Het blijft droog met ook meer zon. In de nacht kan er lokaal mist ontstaan. Na een frisse nacht (7°C) loopt de temperatuur 's middags op tot 18°C.

Het weekeinde

Het weer krijgt een duidelijk nazomers karakter. Na een koele nacht is het zaterdag droog en vrij zonnig. Bij een matige zuidoostenwind wordt het 22°C. Zondag schijnt de zon eerst, maar in de loop van de dag komt er geleidelijk wat meer bewolking. Mogelijk valt in de avond wat lichte regen. Er staat een matige zuidenwind. Het is met circa 25°C een (na)zomerse zondag.

Weetje

Zondag kan het de 1e zomerse dag ( > 25.0 °C) in deze september worden. Normaal komen in september 2 zomerse dagen voor. Vorig jaar was het er 1. In de 20e eeuw had september 1959 lang een recordaantal van 7 zomerse dagen. Dat record sneuvelde in september 1999 en 2006 met 8 zomerse dagen. Half september 2016 werd het op 2 dagen nog tropisch warm met 31°C.