Afbeelding
Foto: Bob Awick

Ambtenaren Gooise Meren op straat: gaslucht

BUSSUM Het gemeentehuis van Gooise Meren aan de Landstraat is maandagmiddag korte tijd ontruimd geweest vanwege een gaslucht. Politie en brandweer kwamen ter plaatse om het eventuele gaslek op te sporen.

De kleine honderd aanwezige ambtenaren en bezoekers werden door de BHV'ers naar buiten gedirigeerd. "Dat ging goed", meldt woordvoerder Tom Scherder, zelf ook BHV'er. "Het gebouw was binnen twee minuten leeg." Iedereen verzamelde zich bij het carillon op het plein voor het gemeentehuis. Achteraf bleek het loos alarm.


'Laat Crailo weer een rol krijgen'

GOOISE MEREN GroenLinks stelt in de raadsvergadering van vanavond voor om Dierenasiel Crailo weer te betrekken bij de invulling van het Dierenwelzijnsbeleid Gooise Meren.

Fractievoorzitter Freek Vos (GroenLinks): "Crailo is een fantastische voorziening in de regio. Na wanbeleid van het vorige bestuur is er nu al enige tijd een nieuw bestuur, dat het asiel weer goed op de rit heeft gekregen." Dit moet regionaal worden geregeld en Vos hoopt dat Gooise Meren hier een voortrekkersrol in kan vervullen.