Controle-actie op terrein Gooimeer-Zuid

NAARDEN De gemeente Gooise Meren heeft vorige week in samenwerking met politie, brandweer, de omgevingsdienst, douane, UWV, ISZW, NVWA en energiebedrijf Liander diverse bedrijfspanden op bedrijventerrein Gooimeer-Zuid gecontroleerd op de naleving van vergunningen en andere wet- en regelgeving voor ondernemers.

Zo was er onder meer aandacht voor het gebruik van de panden, het personeel, vergunningen en fiscale verplichtingen. Bij de controles, die plaatsvonden in het kader van de jaarlijkse handhavingsestafette, waren in totaal tien overheidsorganisaties betrokken. De bedrijven die werden bezocht waren in samenspraak geselecteerd voor de controles. De resultaten zijn nog niet bekend. "Gemeenten, politie en andere overheidsinstanties trekken samen op om misstanden op bedrijventerreinen tegen te gaan. Door de soms afgelegen ligging, de betrekkelijke anonimiteit waarin geopereerd kan worden en de vaak goede toegangswegen kunnen bedrijventerreinen een aantrekkingskracht hebben voor diverse zaken die het daglicht niet verdragen", schrijft Gooise Meren in een persbericht. Het primaire doel is de naleving van regels. Daarnaast willen de instanties beter zicht verkrijgen op locaties en ondernemingen. Van de integrale optredens, zichtbaar optreden in een wijk en gezamenlijk optrekken als één overheid, gaat ook een zekere preventieve werking uit. Deze samenwerking heeft ook tot doel om elkaar te leren kennen en van elkaar te leren om meer structureel integraal samen te gaan werken.


Tweede editie van World Clean Up Day

GOOISE MEREN Dit jaar wordt World Clean Up Day voor de tweede keer georganiseerd. Zaterdag gaan zo'n 150 inwoners samen op pad om zwerfafval op te ruimen.

Dit jaar is de actie groter opgezet dan in de eerste editie, toen was er één actie in Bussum. Nu zijn er ook 'schoonmaakploegen' in Naarden en Muiden. De meeste ploegen starten om 10.00 uur. Rond 11.30 uur verzamelen de Bussumse ploegen zich bij de atletiekbaan aan de Voormeulenweg met de vangst van de dag. Graag zelf prikkers en handschoenen meenemen. Meer info: www.worldcleanupday.nl.