Veelal droog, zonnige perioden, geleidelijk iets warmer

Na een wisselvallige start stabiliseert het septemberweer. Vrijdag passeert in de nacht en vroege ochtend een inactief koufront met kans op wat neerslag. Nadien volgt er ruim baan voor een krachtige Atlantische hogedrukzone die over onze omgeving oostwaarts trekt. Er voltrekt zich dan een overgang naar droog en vrij zonnig weer. De temperatuur loopt langzaam iets op.

Donderdag en vrijdag

Donderdag is er eerst ruimte voor wat zonneschijn. Later op de dag of avond komt er geleidelijk meer bewolking. Het wordt 21°C. In de nacht naar vrijdag en vrijdagochtend kan er wat lichte regen vallen. Overdag wordt het droog. Er zijn wolkenvelden, maar er volgen opklaringen. Bij een matige wind tussen west en noordwest wordt het in de middag 19°C.

Het weekeinde

Het weer krijgt wat meer nazomerse trekken, met name zondag. Zaterdag zijn er nog enkele wolkenvelden, maar ook zonnige perioden. Het blijft droog. De maximumtemperatuur komt uit op 19 à 20°C. Er staat een matige noordwestenwind. Zondag is het droog en vrij zonnig. Bij een matige, naar west krimpende wind loopt de temperatuur dan op naar 21 à 22°C.

Weetje

Zomer 2019 kenmerkte zich door perioden met normaal gematigd zomerweer. In telkens de laatste 10 dagen van zowel juni, juli als augustus volgde ruim een week heet zomerweer. Er waren 25 zomerse dagen (boven 25°C). Zomer 2018 telde er 37. Er waren 11 tropische dagen (boven 30.0°C), gelijk aan zomer 1995 en 2003. De zomers 1976 en 2006 telden 13 tropische dagen.