Minister in Koningskamer

bussum Minister van Financiƫn Wopke Hoekstra houdt zondag 22 september de eerste Koningspreek van het nieuwe seizoen van de Koningskamer.

Hoekstra woont met zijn gezin in Bussum. De dienst in het Gebouw Remonstranten aan de Koningslaan, vanaf 10.30 uur, zal worden geleid door vernieuwingspredikant Claartje Kruijff. Muzikale omlijsting door violiste Maren Bosma.


Max Snijders clubkampioen TV Naarden

NAARDEN De vijftigste editie van de clubkampioenschappen van de Naardense tennisclub heeft een wel zeer jonge winnaar. De net 18 jaar geworden Max Snijders wist voormalig clubkampioen Rogier Wilms de baas te blijven.

De clubkampioenschappen van de jubilerende tennisvereniging waren volgens de organisatie van uitzonderlijk hoog niveau. "Het lijkt ieder jaar weer hoger te liggen." In totaal betraden 250 deelnemers, zowel jeugd als senioren, de baan. "De winst van de 18-jarige Max Snijders was echt spectaculair", aldus voorzitter Jeroen van de Kletersteeg. Maar ook de andere deelnemers en winnaars kregen een groot compliment van de voorzitter.


Nationaal succes voor atleten Tempo

BUSSUM De jongens junioren C van Tempo AV hebben afgelopen weekend goede zaken gedaan tijdens de finale van de competitie. Ze werden overall vijfde van Nederland.

Er sneuvelden meerdere persoonlijke en clubrecords op de baan in Vught. Zo presteerde Binne Brok goed op alle loopnummers en voert hij nu de Nederlandse ranglijst voor verspringen aan met een afstand van 6,39 meter. Zijn clubgenoot Bas Nolsen staat op het onderdeel speerwerpen op de vierde plek van Nederland met 47,27 meter.
Tijdens de voorrondes, met 175 teams, plaatsten de jongens junioren C zich als achtste. In totaal deden twaalf teams mee met de finale. De vijfde plek was te danken aan de goede resultaten bij verschillende onderdelen, waaronder ver- en hoogspringen en kogelstoten.