Politieke seizoen weer van start

GOOISE MEREN Met de start van het politieke seizoen is ook 'Het gesprek met de burgemeester' van BussumsNieuws en GooiTV weer begonnen.

In de eerste editie na het zomerreces blikte burgemeester Han ter Heegde vooruit op zijn deelname aan Swim to Fight Cancer in Muiden van afgelopen zaterdag. Maar ook de voortgang van het Bensdorpproject kwam ter sprake.

Over het afwikkelen van het faillissement van Noordersluis, de bouwer van de appartementen op het voormalige Bensdorpterrein in Bussum, zegt Ter Heegde: "Ik moet voorzichtig zijn, maar ik krijg signalen dat er schot in de zaak zit. De curatoren hebben tijd nodig, want het is een ingewikkeld proces. Dit tijd gunnen we ze ook, maar wij hebben als gemeente wel gezegd dat we tempo willen. De bouw wordt hoe dan ook afgemaakt, daar is geen misverstand over."

Ook zegt de burgervader weer zin te hebben in het nieuwe politieke jaar. "Hoewel ik het ook wel even lekker vond", zegt hij over de vergaderloze avonden in de zomerperiode.

'Het gesprek met de burgemeester' wordt tweewekelijks uitgezonden via GooiTV en is ook te zien en te beluisteren via de website van BussumsNieuws.


Comenius Museum tijdelijk gesloten

NAARDEN Wegens een verbouwing is het Comenius Museum van 16 september tot en met 2 december gesloten voor publiek. Het Mausoleum is op afspraak wel geopend.

Het historische pand wordt van binnen aangepast en ook zal de vaste tentoonstelling worden vervangen door een nieuwe. Meer informatie is te vinden op www.comeniusmuseum.nl.