Open Monumenten-dag in Gooise Meren

GOOISE MEREN Veel aanbod tijdens Open Monumentendag in de gemeente. In Naarden zijn er de Naardense Vaardagen en wordt er een kanon onthuld. In Bussum zijn verschillende kerken geopend en is er veel te doen in gebouw Concordia. In Muiden is er een Oogstmarkt.

Naarden

Op zaterdagmiddag en zondag zijn er tal van schepen te bewonderen in de Nieuwe Haven. Op zondag is er een inspectie van de admiraal en worden er verschillende nautische ambachten gedemonstreerd. Een en ander wordt opgeluisterd door shantykoor Het Ruime Sop. Maandag varen de schepen weer uit. Verder wordt zondag om 12.00 uur bij het Vestingmuseum het derde kanon onthuld. Bijzonder is ook de tentoonstelling 'De geschiedenis van een Stadskantoor' in het stadhuis.

Bussum

Op zaterdag is er van 12.00 tot 16.00 uur een uitgebreid programma in gebouw Concordia aan de Graaf Wichmanlaan 46. Er zijn diverse lezingen, er is livemuziek en er zijn ouderwetse kinderspelen op het buitenplein. Om 12.15 uur is er een lezing van Nol Verhagen en om 12.35 treedt de Gooische Muziekschool op. Om 14.15 uur is er een lezing over Concordia door Klaas Oosterom en om 14.35 uur en 15.35 uur is het koor Toonkunst te horen. Ook openen diverse kerken, waaronder de Majella Kapel (Iepenlaan 26), RK Mariakerk (Brinklaan 40/42), Spieghelkerk (Nieuwe 's-Gravelandseweg 34) hun deuren.

Op zondag is van 12.00 tot 16.00 uur de Synagoge (Kromme Englaan) open voor een bezoek. Op de Oude Begraafplaats Naarden worden tussen 12.00 en 16.00 uur rondleidingen verzorgd en is er een expositie te zien. De Spieghelkerk is deze zondag geopend van 12.30-16.00 uur. Op zondag is er ook nog een Cabrio Bus Tour door Bussum. Meer informatie is op te vragen bij de Historische Kring Bussum

Muiden

In Muiden vindt de opening van Open Monumentendag op zaterdag plaats in het Muizenfort. Verder is ook Molen de Onrust op zaterdag en zondag tussen 11.00 en 16.00 te bezoeken en zijn er rondleidingen. De H. Nicolaaskerk, de Grote of Sint Nicolaaskerk en de Kazerne zijn ook allemaal op zaterdag te bezoeken. De oogstmarkt bij volkstuinvereniging Nooit Gedacht is zaterdag van 10.30 tot 14.00 uur. Het hele programma staat op www.hksm.nl.