De nieuwe woningen worden gebouwd in Bussumse stijl.
De nieuwe woningen worden gebouwd in Bussumse stijl.

Nieuwe woningen worden duurzaam gebouwd en zijn energiezuinig

BUSSUM De oude bedrijfspanden op het bedrijventerreintje op de hoek van de Iepenlaan en de Herenstraat worden gesloopt en er komen zeven energiezuinige en duurzame woningen.

Martin van Mechelen is projectontwikkelaar en mede-eigenaar van Vitus Ontwikkeling en Vitus Bouwgroep in Bussum. "Met ons bedrijf hebben we al verschillende nieuwbouwprojecten gedaan. In Hilversum onder meer appartementen op de plek waar de City-bioscoop stond en ook aan de Meentweg 11 in Bussum. Nu gaan we dit project oppakken. De woningen worden gasloos gebouwd. Op het oude bedrijventerrein komen zeven woningen, een groot vrijstaand huis en zes ruime twee-onder-een-kap, met een voor- en achtertuin.¨

Bussumse stijl

"De woningen worden gebouwd in Bussumse stijl met wit stukadoorswerk aan de buitenkant en de karakteristieke mansardekappen die je veel in Bussum ziet. "De huizen liggen heel gunstig, net buiten het centrum. Ook wordt de buurt groen met bomen en hagen. Op de erfgrens planten we leibomen en beukhagen langs de weg. Deze nieuwe weg gaat vanaf de Iepenlaan naar de Herenstraat." De nieuwe woningen worden energiezuinig. "De gevels van de woningen worden aan de buitenkant goed geïsoleerd en overal komt dubbel glas. Alle woningen krijgen een luchtwarmtepomp die de woning verwarmt of afkoelt met behulp van de buitenlucht. In elke kamer komt vloerverwarming en per ruimte zijn die regelbaar. Je kunt bijvoorbeeld de speelkamer verwarmen en de slaapkamer niet. Voor warm tapwater wordt een boiler aan de warmtepomp gekoppeld."

Toekomstbestendig

De klanten die een woning kopen, kunnen in meerwerk ook kiezen voor een aardwarmtepomp. Met deze pomp, waarbij slangen zo'n 120 meter de grond in gaan, is de warmte stabiel met 12 graden. Als je met de luchtwarmtepomp van -10 graden de woning wilt verwarmen naar 20 graden, moet je 30 graden opwarmen, maar als je constant 12 graden hebt, kost dat maar 8 graden. Dus nog duurzamer en energiezuiniger en op de lange termijn ook een stuk goedkoper. Op het dak komen standaard vier zonnepanelen en dat aantal kan worden uitgebreid. De woningen zijn helemaal voorbereid op de toekomst."

De woningen zijn helemaal voorbereid
op de toekomst

De woningen, met een prijsklasse tussen de 682.500 en 747.500 euro, staan op Funda onder de naam 't Spieghel Anno 2020. De woningen worden verkocht door Schuitema Makelaars Hilversum en op zaterdag 14 september is er een verkoopdag van 11.00 tot 14.00 uur op het kantoor van Vitus Ontwikkeling aan de Brinklaan 34 in Bussum. Meer informatie staat op www.woneninhetspiegel.nl.