Afbeelding
Foto:

Plekken van plezier – Plekken van belang

Dat zijn de motto's op Open Monumentendag 2019 in Bussum. De Historische Kring geeft daar op een originele manier vorm aan voor jong en oud.

Op zaterdag 14 september is Concordia de plek van plezier. Wees welkom van 12.00 tot 16.00 uur in het gebouw uit 1934 (het eerste Concordia uit 1897 werd in 1930 door brand verwoest) voor lezingen/presentaties over Jan Tabak, De Rozenboom, Concordia en Huizen van plezier, voor muziek en zang door de Muziekschool en Toonkunst, voor historische filmbeelden, kinderspelen en een fotoexpositie.

[Afb 5167 klein] Grafmonument

Deze 'plekken van belang' zijn zaterdagmiddag te bezoeken: de Majellakapel, de Maria/Koepelkerk, de Spieghelkerk en de Algemene begraafplaats (oude ingang).

Op zondagmiddag 15 september is er in Concordia, net zoals zaterdag, film en een expositie van historische foto's. En Concordia is het begin- en eindpunt voor een tour door Bussum langs 'plekken van plezier' (zowel vroeger en nu) met een open bus (dicht bij regen). Vertrek om 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Duur: 45 minuten. Een gids wijst onderweg de plekken aan en vertelt. Kaarten verkrijgbaar vanaf 11.45 uur.

[afb 7557 klein] Majellakapel

'Plekken van belang' die zondagmiddag te bezoeken zijn: de Synagoge aan de Kromme Englaan, de Majellakapel, de Maria/Koepelkerk, de Spieghelkerk en de Oude Begraafplaats Naarden bij Jan Tabak. Gidsen zijn aanwezig.

Waar is Concordia? Niet alle Bussumers weten het te vinden. Ga vlak na 'Action' de Graaf Wichmanlaan en na 200 meter ben je er. Er is koffie, thee en limo te koop. Alle activiteiten zijn gratis en overal zijn gidsen.

Meer informatie op historischekringbussum.nl, in de speciale folder die in het Tijdschrift zit (indien nog geen lid, te koop bij Los en Bruna) en bij de Kring.

Klaas Oosterom

[OMD2019 met bus, groot]

[Logo's Spant en Koningskinderen hooguit 1 bij 1 cm]

Afbeelding
Afbeelding
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Afbeelding