Zaterdag volop muziek en activiteiten tijdens Bussum Cultureel. Programma in de bijlage.
Zaterdag volop muziek en activiteiten tijdens Bussum Cultureel. Programma in de bijlage. Foto: Bob Awick

Donderdag 5 september

Nederlandse taallessen

9.00 uur | SCAN Naarden

De taallessen worden gegeven door goedopgeleide docenten die kleine niveaugroepen helpen met lezen, schrijven en spreken in een gezellige sfeer. Ook actuele onderwerpen uit de krant worden besproken.

Naar de film

9.30 uur | Filmhuis Bussum

Afwisselend aanbod van circa 30 filmtitels per maand. Veel films met artistieke en/of culturele waarde. Filmhuis Bussum ligt in het centrum op enkele minuten lopen van treinstation Naarden-Bussum, bushaltes en parkeergarage. Brediusweg 1, Bussum.

Gezellige bridgen

9.30 uur | Spieghelwijck Bussum

Voor eenieder die kan bridgen. Gezelligheid staat voorop. Er wordt met roulerende partners gespeeld. Voor informatie: Ronald Smout, 06-30075418.

Spreekuur Administratie

10.00 uur | Uit-Wijk Bussum

Voor allerlei vragen over administratie en diverse (gemeentelijke) formulieren, uitleg en hulp bij het invullen. Vragen over toeslagen en andere financiële regelingen.

Spreekuur Administratie

14.00 uur | SCAN Naarden

Wekelijks inloopspreekuur voor hulp bij administratie, uitleg van formulieren en hulp bij het invullen, vragen over toeslagen en gemeentelijke en financiële regelingen.

Filosofisch Café

14.00 uur | Koepelkerk

Bert van Dam over Hannah Arendt en mensenrechten in een veranderende wereld. Entree € 6,-.

De mobiele koffietafel

14.00 uur | Speelveld Naarden

Kom gezellig een kop koffie of thee drinken met de buurtwerker en de buurtsportcoach en praat over alles wat er leeft bij u en in de buurt.

Opening nieuw seizoen

15.00 uur | Bellefleur Naarden

Van 15.00 uur tot ongeveer 16.30 uur is er een feestelijke opening van het nieuwe seizoen Wijkontmoetingscentrum Bellefleur. Adres: Mackaylaan 11a in Naarden. 035-6953117, www.wocbellefleur.nl.

Creativiteitsgroep

16.00 uur | SCAN Naarden

Een groep van ongeveer 12 meiden in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar komt bij elkaar. Er wordt dan geknutseld, zoals krimpie dimpie, kleien, gipsen, maar er wordt ook veel lol gemaakt. Info: Jose de Groot, kinderwerkster Versa Welzijn, 035-6943262.

17.30 uur | Koepelkerk

Leer beter lezen, schrijven, spreken en luisteren door naar de cursus te komen. Meld je aan via Gerda Franken, 06-20742117.

Orgel plusconcert

20.13 uur | Grote Kerk Naarden

Orgel plusconcert door Wybe Kooijmans op het orgel en Edward de Bode en Gerben Kralt op trompet. Entreeprijzen € 8,50. Kinderen en 65+ € 7,-.

Vrijdag 6 september

Inloopspreekuur

10.00 uur | Bibliotheek Bussum

Een team computerdeskundigen van SeniorWeb zit voor u klaar om uw vragen op het gebied van computers, laptops, tablets of smartphones te beantwoorden. De hulp is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Lezing

10.00 uur | Bibliotheek Bussum

Nol Verhagen van de Historische Kring Bussum houdt een lezing over 100 jaar Brediuskwartier. Toegang vrij.

Meer bewegen voor ouderen

11.15 uur | Spieghelwijck Bussum

Start van het nieuwe seizoen. Bij deze gymnastieklessen ligt het accent op balansoefeningen, coördinatie, sensomotorische training en conditie. O.l.v. Dominique le Fever. Prijs € 35,- voor 10 lessen. 06-38566411.

Creativiteitsgroep

13.30 uur | SCAN Naarden

Heb je zin te plakken, knippen, verven, dan zit je goed bij de creativiteitsgroep. Er worden mooie knutselwerkjes gemaakt. Voor kinderen van 4 t/m 7 jaar. Info: Jose de Groot, kinderwerkster Versa Welzijn, 035-6943262.

Start Gilde Taalcafé

14.00 uur | Bibliotheek Bussum

Anderstaligen kunnen gratis hun Nederlands oefenen in kleine groepjes met Nederlandse vrijwilligers. Aanmelden hoeft niet. Info: 035-6913746.

Film in de buitenlucht

20.00 uur | Tindalvilla Bussum

Aftrap met film in de openlucht in de tuin van de Tindalvilla. Bij slecht weer: Wilhelminakerk op het Wilhelminaplantsoen. Bekijk het programma elders in de krant of op bussumcultureel.nl.

Schakeldiner

17.15 uur | De Schakel Naarden

Lekker buiten de deur eten, vandaag een Tsjechisch menu. Kosten € 8,- inclusief drankjes. Info: www.wijkpostdeschakel.nl. Aanmelden in De Schakel of bel R. de Beer, 0294-777906.

Muiderslotloop

18.00 uur | Muiderslot Muiden

De 34e Muiderslotloop. Inschrijving in het Muiderslot vanaf 18.00 uur. Start is om 19.15 uur. Wandelaars starten uiterlijk 18.30 uur. Inschrijfgeld is € 5.-. Alle finishers krijgen een herinnering. Www.muiderijsclub.nl.

Lezing over de natuur

19.30 uur | Amaris de Veste
Naarden

Rob Schimmel geeft deze avond een lezing over de natuur van Noord-Nederland, met de nadruk op de zeehonden en de flora en fauna van de Waddenzee. Aanvang 19.30 kosten; € 5,- inclusief koffie/thee.

Zaterdag 7 september

Bussum Cultureel

11.00 uur tot 24.00 uur | Centrum Bussum

Gevarieerd programma, de hele dag in het centrum van Bussum. Verenigingen presenteren zich, er zijn kramen, activiteiten voor kinderen, veel muziek en shows. Bekijk het programma in de bijlage van deze krant of op bussumcultureel.nl.

Eerste training Start To Run

9.30 uur | Tempo Atletiek
Vereniging Bussum

Wil jij ook in 7 weken een hardloper worden? Schrijf je nog snel in voor de cursus Start To Run bij Tempo AV in Bussum: www.tempo-starttorun.nl.

Mindful Walk

10.00 uur | Atma-coaching
Bussum

Mindful wandelen in de mooie natuur van het Gooi.

Orgelconcert

14.00 uur | Grote kerk Muiden

Organist André Potter speelt op het hoofdorgel werken van Ritter, Bach, Franck, Widor en Boëllmann. Het is het laatste concert van de serie. De toegang is vrij.

Zondag 8 september

Bussum Cultureel

9.30 uur tot 22.00 uur | Bussum

Peuterbioscoop, Fort Werk IV van 09.30 – 11.30 uur. Art Fair Gooise Meren, Wilhelminaplantsoen van 11.00 – 17.00 uur. Fonteinconcert, Wilhelminaplantsoen van 13.30 – 16.00 uur. De Langste Eettafel, Kapelstraat van 17.00 – 22.00 uur (uitverkocht).

Lezing

15.00 uur | Comenius Museum

'Een Toscaanse prins bezoekt Nederland' door L. Wagenaar in het Comenius Museum. Kosten: € 10,-. (MJK: € 5,-). Aanmelden: info@comeniusmuseum.nl / 035-6943045.

'La pianiste'

18.30 uur | Filmhuis Bussum

Pianodocente Erica lijdt dubbelleven op het randje van de afgrond.

Maandag 9 september

Open lesweek

Dansstudio Van Harten Bussum

Volg gratis danslessen tijdens onze open lesweek. Maak kennis met onze dansschool en de docenten en ontdek welke les het beste bij je past. Meer informatie & aanmelden: info@dansstudiovanharten.nl.

Seniorencafé ASGM

10.30 uur | Stokjes en Lepel
Bussum

Gezelligheid kent geen tijd. Ook niet-ASGM leden zijn welkom. De consumpties zijn voor eigen rekening. Gastvrouwen Truus en Lidemey heten u van harte welkom.

Dinsdag 10 september

Voorlichting Versa Welzijn

9.30 uur | Uit-Wijk Bussum

Tineke van der Tol, sociaal-juridisch dienstverlener bij Versa Welzijn geeft voorlichting over Bijzondere Bijstand speciaal voor mensen die uit Eritrea komen. Er is een tolk aanwezig die Tigrinya spreekt.

Samen sporten is leuker

11.30 uur | De Zandzee Bussum

Op een speelse en ontspannen manier actief bezig zijn. Iedereen kan meedoen op zijn eigen tempo en binnen zijn eigen mogelijkheden.

Administratie voor Elkaar

14.00 uur | de Parochie Muiden

Wekelijks inloopspreekuur voor hulp bij het ordenen van uw administratie, uitleg en hulp bij het invullen van formulieren, antwoorden op vragen over toeslagen en gemeentelijke en financiële regelingen.

Sport en spel

15.45 uur | SCAN Naarden

Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen met de buursportcoach gaan sporten. Er worden verschillende sporten gedaan. De kosten zijn € 0,50 per keer. Info: Jose de Groot, 035-6943262.

Klaverjassen

19.30 uur | SCAN Naarden

Wij hebben nog plek voor gezellige en sportieve leden. Vindt u het leuk om iedere week te komen klaverjassen dan bent u van harte welkom.

Woensdag 11 september

Bingomiddag

13.30 uur | De schakel Naarden

Entree: € 3,50 inclusief 1 kaart en 2 consumpties. Extra kaart: € 2,50; Loterij: € 0,50 per lot.

Uitnodiging open oefenavond

19.30 uur | Brandweer Gooi en Vechtstreek Naarden

Brandweer Gooi en Vechtstreek zoekt nieuwe vrijwilligers. Belangstelling? Meld je aan voor de open oefenavond op 11 september bij post Naarden op www. brandweergooienvechtstreek.nl/ openoefenavond.

En verder:

Vrijwilligerscentrale zoekt:

Sam zit in 3 havo en zoekt iemand die hem inhoudelijk kan ondersteunen in de exacte vakken. Lijkt het je wat? Neem dan contact op met Teens on a Mission van het Maatjesproject

Handige klusser gezocht voor kleine klusjes in en om het huis zoals vervangen kapotte lamp, ophangen schilderij/gordijn, druppelende kraan, etc. via Versa Vrijwillige Thuishulp.

Het vogelhospitaal zoekt vrijwilligers die gewonde en verweesde wilde vogels helpen verzorgen zodat ze weer in de natuur teruggezet kunnen worden.

Vrijwilligers gezocht (oa. dj, bardienst, toezicht etc) om te helpen bij de tienerdisco in de Kazerne te Muiden elke eerste vrijdagavond van de maand.

www.versavc.nl

Donderdag 12 september

WerkZoekersServicePunt OP AFSPRAAK

9:00 uur | HEARTFELT EMOTIONAL INTELLIGENCE Bussum

elke do 9-13 u OP AFSPRAAK WerkZoekersServicePunt van WerkInJeEigenWijk bij HEARTFELT voor studiekeuze, stage, vrijwillig/betaald WERK; bel 06 404 145 60; langere ondersteuning m.b.v. unieke KANSENANALYSE/werkVINDsoftware incl alle vacatures van NL

Nederlandse taallessen voor vrouwen uit vele landen

9:00 uur | SCAN Naarden

De taallessen worden gegeven door goed opgeleide docenten, die kleine niveaugroepen helpen met lezen, schrijven en spreken. In een gezellige sfeer vindt dit plaats. Ook actuele onderwerpen uit de krant worden besproken.

Naar de film! Kijk op www.filmhuisbussum.nl

9:30 uur | Filmhuis Bussum

Afwisselend aanbod van circa 30 filmtitels per maand. Veel films met artistieke en/of culturele waarde. Filmhuis Bussum ligt in het centrum op enkele minuten lopen van treinstation Naarden-Bussum, bushaltes en parkeergarage. Brediusweg 1, Bussum

Spreekuur Administratie voor Elkaar

10:00 uur | Wijkcentrum Uit Wijk Bussum

Wekelijks spreekuur Administratie voor Elkaar. Voor allerlei vragen over administratie en diverse (gemeentelijke) formulieren, uitleg en hulp bij het invullen. Vragen over toeslagen en andere financiële regelingen.

Inloop spreekuur Wijkagent

13:00 uur | WOC Bellefleur Naarden

Op de 2de en 4de donderdag van de maand is de wijkagent aanwezig voor uw vragen en opmerkingen.

Spreekuur Administratie voor Elkaar

14:00 uur | SCAN Naarden

Administratie voor Elkaar; wekelijks inloopspreekuur voor hulp bij administratie, uitleg van formulieren en hulp bij het invullen, vragen over toeslagen en gemeentelijke en financiële regelingen.

Creativiteitsgroep voor meisjes van 8 t/m 12 jaar.

16:00 uur | SCAN Naarden

Op donderdagmiddag komen ongeveer 12 meiden in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar bij elkaar. Er wordt dan geknutseld zoals krimpie dimpie, kleien, gipsen maar ook veel lol gemaakt. Info Jose de Groot Kinderwerkster Versa Welzijn 035-6943262

Nederlandse taallessen voor mannen

17:30 uur | Koepelkerk of Mariakerk Bussum

Volg Nederlandse taallessen voor mannen. Je leert beter lezen schrijven, spreken en luisteren door twee keer per week naar de cursus te komen. Kosten € 50,- per jaar. Meld je aan via Gerda Franken 06-20742117.

Nederlandse taallessen voor mannen

17:30 uur | Pastoraal Centrum Koepelkerk Bussum

Je wereld vergroten door beter te leren lezen, schrijven en spreken? Meld je dan aan bij Gerda Franken, tel. 0620742117 of via de mail gjfranken@planet.nl

Unique! Rob van Essen, ontregelende schrijver vertelt. Negentienjarig toptalent Hawijch Elders speelt viool

20:00 uur | Spieghelkerk Bussum

Mis dit niet! Een unieke avond met schrijver, vertaler en recensent Rob van Essen van onder andere de roman 'de goede zoon'. Rob prikkelt de luisteraar en ontregelt. Muziek; 19 jarig virtuoos Hawijch Elders op viool. Kom genieten voor slechts €12,50.

Orgelconcert in de Grote Kerk te Naarden door Leo van Doeselaar

20:15 uur | Grote Kerk Naarden Naarden

Zomeravond orgelconcert in Naarden door Leo van Doeselaar.

Vrijdag 13 september

Naar de film! Kijk op www.filmhuisbussum.nl

9:30 uur | Filmhuis Bussum

Afwisselend aanbod van circa 30 filmtitels per maand. Veel films met artistieke en/of culturele waarde. Filmhuis Bussum ligt in het centrum op enkele minuten lopen van treinstation Naarden-Bussum, bushaltes en parkeergarage. Brediusweg 1, Bussum

SeniorWeb Inloopspreekuur

10:00 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Bussum

Elke vrijdagmorgen van 10-12 zit een team computer-deskundigen van SeniorWeb voor u klaar om uw vragen op het gebied van computers, laptops, tablets of smartphones te beantwoorden. Locatie: bibliotheek Gooi en Meer Bussum. U wordt kostenloos geholpen door vrijwilligers van SeniorWeb.

SeniorWeb helpdesk

10:00 uur | Bibliotheek Bussum Bussum

SeniorWeb helpdesk. Elke vrijdag van 10-12 uur staat een team deskundige vrijwilligers klaar in de bibliotheek in Bussum om uw vragen te beantwoorden over computers, tablets en telefoons. De hulp is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs ge

Creativiteitsgroep voor kinderen van 4 t/m 7 jaar

13:30 uur | SCAN Naarden

Heb je zin te plakken, knippen, verven dan zit je goed bij de creativiteitsgroep van de SCAN. elke vrijdagmiddag van 13.30 tot 14.45 uur worden er mooie knutselwerkjes gemaakt. Info Jose de Groot Kinderwerkster Versa Welzijn 035-6943262

DE SCHRIJFCLUB

14:00 uur | Vivium De Antonius Hof Bussum

Iedereen die het leuk vindt om in een kleine groep te schrijven over zijn leven is welkom bij de Schrijfclub. We schrijven aan de hand van eenvoudige opdrachten. Prijs €10. Info: Lia de Boer www.schrijveninhetgooi.nl of info@schrijveninhetgooi.nl.

Themabijeenkomst ASGM/KBO/PCOB

14:00 uur | Ontmoetingscentrum 'De Sloep' Bussum

De seniorenverenigingen organiseren een gezamenlijke voorlichtingsbijeenkomst. Door een notariskantoor wordt een levenstestament toegelicht en verdere problemen rond nalatenschap behandeld. Gratis toegang voor leden. Zaal open om 13.30

Zaterdag 14 september

Naar de film! Kijk op www.filmhuisbussum.nl

9:30 uur | Filmhuis Bussum

Afwisselend aanbod van circa 30 filmtitels per maand. Veel films met artistieke en/of culturele waarde. Filmhuis Bussum ligt in het centrum op enkele minuten lopen van treinstation Naarden-Bussum, bushaltes en parkeergarage. Brediusweg 1, Bussum

Mindful Walk

10:00 uur | Atma-coaching Bussum

Mindful wandelen in de mooie natuur van het Gooi.

Nationale Orgeldag

12:00 uur | Koepelkerk of Mariakerk

Op zaterdag 14 september 2019, de Nationale Orgeldag wordt het Steinmeyer-orgel bespeeld door 4 organisten. Aanvang 12.00 uur. Er is gelegenheid om het orgel te bezichtigen vóór het volgend concert. Toegang gratis!

Bezoek Siertuin Gooilust

13:00 uur | Siertuin Gooilust 's-Graveland

De siertuin op buitenplaats Gooilust is vanaf zaterdag 2 maart 2019 weer open. Elke dinsdag en zaterdag ben je van 13.00 tot 16.30 uur welkom om een kijkje te nemen in dit verborgen paradijs met ruim 900 soorten bomen en planten.

Fitheidstest Bussum 67+

13:30 uur | Sportcentrum de Zandzee Bussum

Zaterdagmiddag 14 september vanaf 13.30 tot 17.00 uur. Deelname alleen op afspraak en kost €2,50 p.p. Meer informatie en inschrijven via www.gooisemerenbeweegt.nl of bel buurtsportcoach Anouck 06-21363918.

de Vechtse Vaarparade 2019

18:00 uur | Porseleinhaven Rederij Loosdrecht Loosdrecht

Vaar de Vechtsevaarparade mee aan boord bij Rederij Loosdrecht en vier feest met diverse artiesten zoals Sharon Heer, Earl D, Mike Klein en Master Stu.

Zondag 15 september

Naar de film! Kijk op www.filmhuisbussum.nl

9:30 uur | Filmhuis Bussum

Afwisselend aanbod van circa 30 filmtitels per maand. Veel films met artistieke en/of culturele waarde. Filmhuis Bussum ligt in het centrum op enkele minuten lopen van treinstation Naarden-Bussum, bushaltes en parkeergarage. Brediusweg 1, Bussum

Wandeling rondje Naardermeer met de Vrienden van het Gooi

10:30 uur | Naardermeer, Gasterij Stadzigt Naarden

Een pittige wandeling van ongeveer 18 kilometer, rond het Naardermeer. Mooie vergezichten, vogelkolonies en hier en daar uitzicht op het Naardermeer. Zelf lunch mee nemen en waterdichte schoenen. Zie onze website

Grafmonument weer als nieuw op Oude Begraafplaats Naarden

12:00 uur | oude begraafplaats Naarden Bussum

De Oude Begraafplaats van Naarden presenteert op zondag 15 september met trots de restauratie van een belangrijk grafmonument. Het familiegraf Van der Schroef is in oude luister hersteld en is weer een blikvanger op de begraafplaats.

15 september 2019: Open Monumenten Dag en het Comenius Museum

12:00 uur | Comenius Museum Bussum

Op 15 september 2019 houdt het Comenius Museum i.v.m. Open Monumenten Dag rondleidingen van 13.00-16.30 uur over Comenius en zijn Mausoleum. Entree: gratis. Zie ook: www.comeniusmuseum.nl. U bent van harte welkom in Kloostertraat 33, Naarden.

Schuttersdag

14:00 uur | Vestingmuseum Naarden

Op elke derde zondag van de maand is het Schuttersdag op het Nederlands Vestingmuseum. De kanonniers nemen je mee terug in de tijd van 1815 en laten je de geschiedenis zelf ervaren. Tussen 14:00 en 16:00 uur laten de kanonniers het vestinggeschut bul

Varen met de Vrienden van het Gooi op het Naardermeer

14:00 uur | Naardermeer, Gasterij Stadzigt Naarden

Op de open monumentendag 2019 besteedt de VVG met een leuke vaartocht extra aandacht aan het natuurmonument Naardermeer. Kijk voor info op onze website.

Bingo

14:30 uur | WOC de Palmpit Bussum

Gewoon een ouderwets gezellige zondagmiddag. Samen een beetje spannend spel spelen. Èn leuke prijsjes. Entree € 4,-- inclusief kopje koffie/thee en één bingokaart Extra kaarten ook € 4,00. Gezellig meedoen dus.....

Maandag 16 september

Hui Chun Gong op de hei

8:45 uur | Praktijk Zijn met wat is Bussum

Een reeks van langzame, vloeiende bewegingen voor 'de terugkeer van de lente' in lijf en geest. Voor innerlijke kracht, balans en hernieuwde energie. Op de hei in Bussum Zuid. Proefles is gratis, daarna € 5. Info en opgave: bel/app 06-38261399

Voorlichting Versa Welzijn over Bijzondere Bijstand

9:30 uur | Wijkcentrum Uit Wijk Bussum

Maandag 16 september van 9.30-11.30 geeft Tineke v.d. Tol, sociaal juridisch dienstverlener bij Versa Welzijn voorlichting over Bijzondere Bijstand. Wilt u hier meer weten over weten kom dan 16 september naar Uit-Wijk.

Naar de film! Kijk op www.filmhuisbussum.nl

9:30 uur | Filmhuis Bussum

Afwisselend aanbod van circa 30 filmtitels per maand. Veel films met artistieke en/of culturele waarde. Filmhuis Bussum ligt in het centrum op enkele minuten lopen van treinstation Naarden-Bussum, bushaltes en parkeergarage. Brediusweg 1, Bussum

Seniorencafé ASGM

10:30 uur | Brasserie Stokjes en Lepel Bussum

Op maandag is zoals gewoonlijk het ASGM Seniorencafé . "Gezelligheid kent geen tijd". Ook niet- ASGM leden zijn welkom. De consumpties zijn voor eigen rekening. Komt u ook eens langs ? De gastvrouwen Truus en Lidemey heten u van harte welkom.

Nederlandse taallessen voor mannen

17:30 uur | Pastoraal Centrum Koepelkerk Bussum

Je wereld vergroten door beter te leren lezen, schrijven en spreken? Meld je dan aan bij Gerda Franken, tel. 0620742117 of via de mail gjfranken@planet.nl

Nederlandse taallessen voor mannen

17:30 uur | Koepelkerk of Mariakerk Bussum

Volg Nederlandse taallessen voor mannen. Je leert beter lezen schrijven, spreken en luisteren door twee keer per week naar de cursus te komen. Kosten € 50,- per jaar. Meld je aan via Gerda Franken 06-20742117.

5-delige Mindfulnesstraining

20:00 uur | Atma-coaching Bussum

Minder stress en meer rust ervaren.

Mantra meditatie

20:15 uur | Praktijk Zijn met wat is Bussum

Om de week Gayatri Mantra meditatie of Medicijn Boeddha Mantra meditatie. Beide een diep gebed voor licht, wijsheid en kracht voor alle levende wezens. Na de recitatie zitten we in stille meditatie. Bijdrage € 7. Info en opgave: bel/app 06-38261399

Dinsdag 17 september

Nederlandse taallessen voor vrouwen uit vele landen

9:00 uur | SCAN Naarden

De taallessen worden gegeven door goed opgeleide docenten, die kleine niveaugroepen helpen met lezen, schrijven en spreken. In een gezellige sfeer vindt dit plaats. Ook actuele onderwerpen uit de krant worden besproken.

Naar de film! Kijk op www.filmhuisbussum.nl

9:30 uur | Filmhuis Bussum

Afwisselend aanbod van circa 30 filmtitels per maand. Veel films met artistieke en/of culturele waarde. Filmhuis Bussum ligt in het centrum op enkele minuten lopen van treinstation Naarden-Bussum, bushaltes en parkeergarage. Brediusweg 1, Bussum

Samen Sporten is leuker

11:30 uur | Sportcentrum de Zandzee Bussum

Op een speelse en ontspannen manier het actief bezig zijn. Iedereen kan mee doen op zijn eigen tempo en binnen zijn eigen mogelijkheden.

Bezoek Siertuin Gooilust

13:00 uur | Siertuin Gooilust 's-Graveland

De siertuin op buitenplaats Gooilust is vanaf zaterdag 2 maart 2019 weer open. Elke dinsdag en zaterdag ben je van 13.00 tot 16.30 uur welkom om een kijkje te nemen in dit verborgen paradijs met ruim 900 soorten bomen en planten.

Handwerkclub ASGM

14:00 uur | WOC de Palmpit Bussum

Handwerkclub In september handwerken wij weer met elkaar op de 3e en de 17e. Rita Beun-Kroonenburg, 06-46547533 rita@beun.net

Administratie voor Elkaar

14:00 uur | de Parochie Muiden

Wekelijks inloopspreekuur voor hulp bij het ordenen van uw administratie, uitleg en hulp bij het invullen van formulieren, antwoorden op vragen over toeslagen en gemeentelijke en financiële regelingen.

Sport en spel voor jongens en meisjes van 8 t/m 12 jaar

15:45 uur | SCAN Naarden

Elke dinsdagmiddag kunnen de kinderen met de buursportcoach gaan sporten. Er worden verschillende sporten gedaan. Wij starten om 15.45 uur en verzamelen bij de SCAN. De kosten zijn €0,50 per keer. Info Kinderwerk SCAN Jose de Groot 035-6943262

K.J.C. Naarden - Klaverjassen

19:30 uur | SCAN Naarden

Op 3 september a.s. gaat het 63ste seizoen van start bij K.J.C. Naarden. Uiteraard hebben wij nog plek voor gezellige en sportieve leden. Vindt u het leuk om iedere week te komen klaverjassen dan bent u van harte welkom.

FILM Sneak preview

20:30 uur | Filmhuis Bussum

Verrassingsvoorstelling voor een breed publiek. Nog niet in Nederland in première. Tegen gereduceerd tarief € 7,25.

Woensdag 18 september

Nederlandse taallessen voor vrouwen uit vele landen

9:00 uur | SCAN Naarden

De taallessen worden gegeven door goed opgeleide docenten, die kleine niveaugroepen helpen met lezen, schrijven en spreken. In een gezellige sfeer vindt dit plaats. Ook actuele onderwerpen uit de krant worden besproken.

Gratis Juridisch inloopspreekuur

9:00 uur | Hamer Advocaten Bussum

Gratis Juridisch Inloopspreekuur bij Hamer advocaten op woensdag van 09:00 uur tot 10:00 uur en van 15:30 uur tot en met 17:00 uur voor particulieren en ondernemers uit Het Gooi en Eemland. https://www.hameradvocaten.nl/gratis-inloopspreekuur

Naar de film! Kijk op www.filmhuisbussum.nl

9:30 uur | Filmhuis Bussum

Afwisselend aanbod van circa 30 filmtitels per maand. Veel films met artistieke en/of culturele waarde. Filmhuis Bussum ligt in het centrum op enkele minuten lopen van treinstation Naarden-Bussum, bushaltes en parkeergarage. Brediusweg 1, Bussum

Fietstocht met de buurtsportcoach

10:00 uur | Sporthal De Lunet

Fietstocht 35 km met buurtsportcoach Caroline Kempkes. Iedere derde woensdag vd maand. 10.00u vertrek rustige fietstocht - onderweg 2x pauze: koffie/thee eigen rekening en lunch pauze (zelf meegebracht). Info: gooisemerenbeweegt.nl of 06-1615 8131.

Spieghelcafé

10:00 uur | Spieghelkerk Bussum

Het pas geopende Spieghelcafé is de 'huiskamer van het Spieghel', gelegen direct achter de Spieghelkerk, Nieuwe 's-Gravelandseweg 34, Bussum. Loop even binnen voor een praatje en een kopje koffie. Elke woensdag van 10.00-11.30 u vrije toegang.

Fietstocht

10:00 uur | WOC de Palmpit Bussum

Iedere derde woensdag van de maand is er meer serieuze fietstocht van zo'n 35 tot 45 km. Verzamelen om 10.00 uur bij de Palmpit voor een bakkie en dan wegwezen.Het hele jaar door ! Vergeet niet drinken en lunchpakket mee te nemen.

Mahjong in Uit-Wijk

10:00 uur | Wijkcentrum Uit Wijk Bussum

Iedere woensdagmorgen van 10.00 – 12.00 uur spelen we Mahjong in de Uit-wijk onder leiding van ervaren spelers. Tevens (gratis) beginnerscursus. Aanmelden en/of meer info: koencmb.vandijk@gmail.com

Fietstocht met de buurtsportcoach

12:30 uur | Brink Muiderberg

Fietstocht 30 km met buurtsportcoach Olga Spil. Iedere derde woensdag van de maand 12.30 uur vertrek rustige fietstocht - onderweg pauze: koffie/thee eigen rekening. Info: gooisemerenbeweegt.nl of o.spil@buurtsportcoachgooisemeren.nl.

Technoclub voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

13:30 uur | SCAN Naarden

Bij de technoclub staat techniek centraal. We gaan zagen, boren, timmeren. Wij werken met hout, metaal en andere materialen. Je kan een mobielhouder maken, een vogelhuisje.Voor info: Jose de Groot Kinderwerk 035-6943262

Tekenclub voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

14:00 uur | SCAN Naarden

Vind jij tekenen leuk dan is de tekenclub bij de SCAN iets voor jouw. Je leert om met verschillende materialen om te gaan.Elke woensdagmiddag van 14.00 uur tot 15.00 uur. Info Jose de Groot Kinderwerkster Versa Welzijn 035-6943262

Voorleesmiddag gaat weer van start! Kom je ook woensdagmiddag?

15:00 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Bussum Bussum

In Bussum en Weesp is het iedere woensdagmiddag van 15.00 - 15.30 uur voorleesmiddag. Behalve tijdens schoolvakanties. Kom je ook? Het kost niets.

Schakeldiner

16:45 uur | Wijkpost De schakel Naarden

3-gangenmenu uit de "Gutbürgerliche Küche". Pasteitje met kipragout, gehaktbal, sperzieboon, krieltjesschotel, Æblekage (Deense appelcake). Kosten € 8,- drankjes inclusief. Aanmelden in De Schakel of bel R.de Beer 0294-777906

lezing Historisch Café

20:00 uur | deMess Naarden Naarden

Een weinig bekende episode uit de Tweede Wereldoorlog belicht Ronald Polak in zijn lezing over de ontwapening en terugkeer van 120.000 Duitse militairen uit West-Nederland in mei 1945. Met documenten, foto's en filmbeelden maakt dat hij duidelijk.

Inloopkoor "De Vrije Vogels" voor ervaren en onervaren zangers die (meer) willen zingen. Kosten €7,50 p.k.

20:00 uur | Doopsgezinde Kerk

Inloopkoor "De Vrije Vogels" voor ervaren en onervaren zangers die (meer) willen zingen maar zich niet willen binden. Kom gewoon langs ! Kosten €7,50 per keer. Info: Lucia Voerman: 0623285101

Donderdag 19 september

WerkZoekersServicePunt OP AFSPRAAK

9:00 uur | HEARTFELT EMOTIONAL INTELLIGENCE Bussum

elke do 9-13 u OP AFSPRAAK WerkZoekersServicePunt van WerkInJeEigenWijk bij HEARTFELT voor studiekeuze, stage, vrijwillig/betaald WERK; bel 06 404 145 60; langere ondersteuning m.b.v. unieke KANSENANALYSE/werkVINDsoftware incl alle vacatures van NL

Nederlandse taallessen voor vrouwen uit vele landen

9:00 uur | SCAN Naarden

De taallessen worden gegeven door goed opgeleide docenten, die kleine niveaugroepen helpen met lezen, schrijven en spreken. In een gezellige sfeer vindt dit plaats. Ook actuele onderwerpen uit de krant worden besproken.

Naar de film! Kijk op www.filmhuisbussum.nl

9:30 uur | Filmhuis Bussum

Afwisselend aanbod van circa 30 filmtitels per maand. Veel films met artistieke en/of culturele waarde. Filmhuis Bussum ligt in het centrum op enkele minuten lopen van treinstation Naarden-Bussum, bushaltes en parkeergarage. Brediusweg 1, Bussum

Spreekuur Administratie voor Elkaar

10:00 uur | Wijkcentrum Uit Wijk Bussum

Wekelijks spreekuur Administratie voor Elkaar. Voor allerlei vragen over administratie en diverse (gemeentelijke) formulieren, uitleg en hulp bij het invullen. Vragen over toeslagen en andere financiële regelingen.

Inloop spreekuur Wijkagent

13:00 uur | WOC Bellefleur Naarden

Op de 2de en 4de donderdag van de maand is de wijkagent aanwezig voor uw vragen en opmerkingen.

Spreekuur Administratie voor Elkaar

14:00 uur | SCAN Naarden

Administratie voor Elkaar; wekelijks inloopspreekuur voor hulp bij administratie, uitleg van formulieren en hulp bij het invullen, vragen over toeslagen en gemeentelijke en financiële regelingen.

Creativiteitsgroep voor meisjes van 8 t/m 12 jaar.

16:00 uur | SCAN Naarden

Op donderdagmiddag komen ongeveer 12 meiden in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar bij elkaar. Er wordt dan geknutseld zoals krimpie dimpie, kleien, gipsen maar ook veel lol gemaakt. Info Jose de Groot Kinderwerkster Versa Welzijn 035-6943262

Nederlandse taallessen voor mannen

17:30 uur | Koepelkerk of Mariakerk Bussum

Volg Nederlandse taallessen voor mannen. Je leert beter lezen schrijven, spreken en luisteren door twee keer per week naar de cursus te komen. Kosten € 50,- per jaar. Meld je aan via Gerda Franken 06-20742117.

Nederlandse taallessen voor mannen

17:30 uur | Pastoraal Centrum Koepelkerk Bussum

Je wereld vergroten door beter te leren lezen, schrijven en spreken? Meld je dan aan bij Gerda Franken, tel. 0620742117 of via de mail gjfranken@planet.nl

Ervaar je kracht door deze Ki training.

19:30 uur | WOC Spieghelwijck Bussum

Ervaar de kracht, door deze ki training. Ki is Japans voor energie, de universele kracht van alles wat leeft. In 2 avonden leert Cees u vele ins en outs. Tussen les 1 en 2 oefent u zelf en brengt u uw ervaring in. Aanmelden op www.kitraining.nl

Orgelconcert door Wybe Kooijmans ( verzoekprogramma)

20:15 uur | Grote Kerk Naarden Naarden

Orgelconcert door Wybe Kooijmans ter afsluiting van het concertseizoen. Uitgevoerd wordt een verzoekprogramma.

Vrijdag 20 september

Naar de film! Kijk op www.filmhuisbussum.nl

9:30 uur | Filmhuis Bussum

Afwisselend aanbod van circa 30 filmtitels per maand. Veel films met artistieke en/of culturele waarde. Filmhuis Bussum ligt in het centrum op enkele minuten lopen van treinstation Naarden-Bussum, bushaltes en parkeergarage. Brediusweg 1, Bussum

SeniorWeb Inloopspreekuur

10:00 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Bussum

Elke vrijdagmorgen van 10-12 zit een team computer-deskundigen van SeniorWeb voor u klaar om uw vragen op het gebied van computers, laptops, tablets of smartphones te beantwoorden. Locatie: bibliotheek Gooi en Meer Bussum. U wordt kostenloos geholpen door vrijwilligers van SeniorWeb.

SeniorWeb helpdesk

10:00 uur | Bibliotheek Bussum Bussum

SeniorWeb helpdesk. Elke vrijdag van 10-12 uur staat een team deskundige vrijwilligers klaar in de bibliotheek in Bussum om uw vragen te beantwoorden over computers, tablets en telefoons. De hulp is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs ge

Creativiteitsgroep voor kinderen van 4 t/m 7 jaar

13:30 uur | SCAN Naarden

Heb je zin te plakken, knippen, verven dan zit je goed bij de creativiteitsgroep van de SCAN. elke vrijdagmiddag van 13.30 tot 14.45 uur worden er mooie knutselwerkjes gemaakt. Info Jose de Groot Kinderwerkster Versa Welzijn 035-6943262

Duurzaamheidscafé

20:00 uur | De Tweemaster Naarden

Duurzaamheidscafé over sociale duurzaamheid.

Zaterdag 21 september

fietstocht "Gooise Meren"

uur | Station Bussum Zuid (hotelzijde) Bussum

Op zaterdag 21 september rijdt het Fietsgilde de dagtocht "Gooise Meren". Vertrek om 10.00 uur vanaf Station Bussum-Zuid (hotelzijde). Voor meer informatie over deze en de overige tochten van Fietsgilde 't Gooi, zie www.fietsgilde.nl

Naar de film! Kijk op www.filmhuisbussum.nl

9:30 uur | Filmhuis Bussum

Afwisselend aanbod van circa 30 filmtitels per maand. Veel films met artistieke en/of culturele waarde. Filmhuis Bussum ligt in het centrum op enkele minuten lopen van treinstation Naarden-Bussum, bushaltes en parkeergarage. Brediusweg 1, Bussum

Mindful Walk

10:00 uur | Atma-coaching Bussum

Mindful wandelen in de mooie natuur van het Gooi.

Samen lunchen

12:30 uur | Brasserie Bel Ami Bussum

Iedere 3e zaterdag van de maand. Deze keer lunchen we bij Bel Ami. Het aantal deelnemers is gesteld op 20. Graag met pin betalen. Tot 19 septemner met naam en telefoonnummer inspreken of afmelden bij: Pépé, 035-6944483 of Lidemey , 035-8889959

Bezoek Siertuin Gooilust

13:00 uur | Siertuin Gooilust 's-Graveland

De siertuin op buitenplaats Gooilust is vanaf zaterdag 2 maart 2019 weer open. Elke dinsdag en zaterdag ben je van 13.00 tot 16.30 uur welkom om een kijkje te nemen in dit verborgen paradijs met ruim 900 soorten bomen en planten.