Kees Flink (Denksportcentrum), Marjan Dunselman (kunstenares) en Pim Kamphuisen (Volksuniversiteit) in het Denksportcentrum.
Kees Flink (Denksportcentrum), Marjan Dunselman (kunstenares) en Pim Kamphuisen (Volksuniversiteit) in het Denksportcentrum.

Voor bridge voortaan naar Denksportcentrum Bussum

NAARDEN / BUSSUM De Bridge Academie Naarden-Bussum, onderdeel van de Volksuniversiteit, neemt haar intrek in het Denksportcentrum Bussum. Voor iedereen die wil leren bridgen of het spel wil spelen, betekent dit dat alles nu op één locatie is geclusterd.

Het afgelopen jaar volgden ruim 200 mensen een cursus bridge bij de Volksuniversiteit. Wie het spel al beheerst kan aanschuiven bij een instuif of lid worden van een bridgeclub binnen het Denksportcentrum. Het moet de drempel verlagen voor de spelers om daadwerkelijk het spel te spelen. Kees Flink van het Denksportcentrum: "Bridge is ontzettend populair. We hebben hier zo'n 500 bridgespelers en ook nog 100 schakers. We nemen de cursisten van de Volksuniversiteit nu over. De lessen worden op de bovenste verdieping gegeven door leraren van de Volksuniversiteit en beneden wordt gespeeld. Leuk om zo de sfeer al te proeven. En goed voor de speelervaring, want bridge leer je pas echt met speelkaarten in je hand. We hebben clubs met wachtlijsten, maar ook genoeg waar nog plek is. Daarbij is de instuif ook meerdere malen in de week toegankelijk", aldus de manager, die benadrukt dat de instuif ook in een sociale behoefte voorziet.
Leuk is dat dit jaar ook weer de samenwerking wordt gezocht tussen bridge en kunst. "Een hele goede combinatie", zegt Marjan Dunselman van de Atelierbridgedrive. "We houden dit evenement op 13 oktober. Het houdt in dat 10 kunstenaars van kunstenaarsvereniging Artes hun atelier openstellen voor gezelligheidsbridgers. De spelers gaan per fiets van atelier naar atelier. Er kunnen 48 paren meedoen. Aanmelden hiervoor kan al, maar wees er snel bij, want vol is vol."

Het Denksportcentrum Bussum is te vinden aan de Nieuwe Englaan 6 in Bussum. Kijk voor bridgecursussen op www.volksuniversiteitnaardenbussum.nl