Afbeelding

Judith Stoop

Is mediator arbeidsconflicten, woont sinds 2017 in Bussum

Hoe bevalt Bussum?
"Ik verhuisde met mijn vriend en twee jonge kids uit Amsterdam, daar woonde ik sinds ik er ging studeren. We hebben geen moment spijt. Eindelijk een tuin!"

Wat is de mooiste plek in Gooise Meren?
"In maart ben ik bij AV Tempo begonnen met Start to Run. De trainingen hebben me op de mooiste plekken in Gooise Meren gebracht. De waanzinnige heide en het Naardermeer. De natuur is prachtig in onze leefomgeving. Dat is echt een cadeautje!"

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik ben mediator in arbeidsconflicten. Verder ben ik redacteur bij Tijdschrift Conflicthantering en zit ik in het bestuur van de beroepsvereniging voor arbeidsmediators."

Wat is er leuk aan hardlopen?
"Ik vind het nog steeds onvoorstelbaar hoe snel je conditie kunt opbouwen en een goede techniek kunt aanleren. Hardlopen lijkt iets wat iedereen wel kan, maar het op een juiste manier leren is belangrijk om blessures te voorkomen."

Nog andere hobby's?
"Met wat buurvrouwen zijn we een boekenclub gestart; ik lees erg graag. Romans vooral."

Op wie ben je trots?
"Mijn kinderen. Toen we verhuisden een paar jaar geleden hoopte ik boven alles dat zij hier hun weg zouden vinden. Binnen no-time waren er volop nieuwe vrienden gemaakt en zijn ze volledig thuisgeraakt op hun nieuwe school en clubs."

Een goed gesprek met?
"Ik denk na over een grote wereldleider of bijzondere wetenschapper, maar ik kom er niet goed uit… De beste gesprekken heb ik met mijn vriendinnen. In alle openheid, kwetsbaarheid en vertrouwelijkheid bespreken we alles, zonder ook maar enig taboe. Dat vind ik heel waardevol."