Afbeelding
Foto: Maartje Scheers Fotografie

Inbraken in bijgebouwen gelijk gebleven

GOOISE MEREN Onderzoek van Independer wijst uit dat er 30 inbraken in bijgebouwen zijn gepleegd in Gooise Meren in 2019. Dat is gelijk aan 2018, toen er ook 30 keer werd ingebroken.

Dit is tegen de trend in. Landelijk daalde het aantal inbraken in bijgebouwen met 4%. In Noord-Holland daalde het aantal inbraken in schuren, boxen en garages zelfs met 9.9 procent ten opzichte van vorig jaar.

In heel Nederland werden tussen januari en juni dit jaar 12.436 mensen slachtoffer van inbraak in een bijgebouw. Dagelijks zijn dit gemiddeld dus bijna 70 inbraken.


Doe mee aan Swim to
Fight Cancer

MUIDEN De organisatie van Swim to Fight Cancer Gooise Meren is op zoek naar muzikanten die het zwemevenement op 7 september nog feestelijker willen maken.

Zangers, bands, dweilorkesten of zangkoren: iedereen is welkom om zich aan te melden bij de organisatie.

Swim to Fight Cancer is een zwemevenement waarbij op 7 september door zwemmers in de Vecht bij het Muiderslot gezwommen wordt. De deelnemers laten zich sponsoren en het geld komt ten goede aan onderzoek naar kanker. Behalve dat het voor een goed doel is, wordt het ook een hele gezellige bijeenkomst.

Aanmelden

Het is nog steeds mogelijk om zelf mee te doen, een zwemmer te sponsoren of je als vrijwilliger aan te melden.

Kijk voor alle informatie op fightcancer.nl/gooisemeren.