Afscheid Tsjechische ambassadeur

NAARDEN Jana Reinisova, ambassadeur van Tsjechië, heeft gisterenmiddag afscheid genomen van Naarden. Na vier jaar ambassadeurschap stopt ze.

Ze werd ontvangen door burgemeester Han ter Heegde op het Stadhuis van Naarden. Daarna volgde een stadswandeling en een rondvaart over de vestinggrachten.

Tijdens haar ambassadeurschap heeft Jana Reinisova de vestingstad diverse keren bezocht in het kader van de viering van de jaarlijkse Comeniusdag. Zoals bekend ligt de beroemde Tsjechische geleerde Jan Amos Comenius (1592 – 1670) in Naarden begraven. De laatste veertien jaar van zijn leven woonde hij in Nederland. Al in 1628 moest hij vanwege zijn geloof zijn vaderland ontvluchten.


Oud-speler HCAW Loek van Mil overleden

BUSSUM Loek van Mil (34), oud-speler van HCAW, is zondag overleden aan de gevolgen van een noodlottig ongeval. Dat maakte honbalbond KNBSB op haar site bekend.

Loek speelde onder andere voor HCAW en Curaçao Neptunus. In Amerika speelde hij onder meer voor de Minnesota Twins en de Los Angeles Angels en in Japan voor Tohoku Rakuten Golden Eagles. Ook speelde hij 48 interlands bij Oranje.