Schuttersdag. Zondag 28 juli om 14.00 uur in het Vestigingsmuseum Naarden
Schuttersdag. Zondag 28 juli om 14.00 uur in het Vestigingsmuseum Naarden Foto: Vestingmuseum

Donderdag 25 juli

WerkZoekersServicePunt

9:00 uur | Heartfelt Bussum

Voor studiekeuze, stage, vrijwillig/betaald werk; bel 06-40414560. (Op afspraak)

Naar de film

9:30 uur | Filmhuis Bussum

Afwisselend aanbod van circa 30 filmtitels per maand. Veel films met artistieke en/of culturele waarde.

Spreekuur Administratie

10:00 uur | Uit Wijk Bussum

Voor allerlei vragen over administratie en diverse (gemeentelijke) formulieren, uitleg en hulp bij het invullen.

Mini-retreat in de natuur

13:00 uur | Bantam Bussum

25 juli is een dag die volgens de Maya's buiten de kalender valt. Het is "de dag buiten de tijd". Wereldwijd vieren steeds meer mensen deze tijdloze dag. Vier jij met ons mee? Voor programma en aanmelden: www.natuurbewustzijn.com.

Spreekuur Administratie

14:00 uur | SCAN Naarden

Wekelijks inloopspreekuur voor hulp bij administratie, uitleg van formulieren en hulp bij het invullen, vragen over toeslagen en gemeentelijke en financiële regelingen.

Taallessen voor mannen

17:30 uur | Koepelkerk Bussum

Volg Nederlandse taallessen voor mannen. Je leert beter lezen schrijven, spreken en luisteren door twee keer per week naar de cursus te komen. Kosten € 50,- per jaar. Meld je aan via Gerda Franken 06-20742117.

Inloopavond Meet & GO!

19:45 uur | Wijkcentrum Uit Wijk

Inloopavond Meet & GO! voor actieve 40+ers die samen sportieve en/of gezellige activiteiten willen ondernemen in avond of weekend.

Tango's en toccata's

20:15 uur | Grote Kerk Naarden

Tango's en toccata's staat boven het programma van het orgelconcert door Aart Bergwerff in het kader van de zomerserie orgelconcerten in Naarden.

Vrijdag 26 juli

SeniorWeb helpdesk

10:00 uur | Bibliotheek Bussum

SeniorWeb helpdesk in de bibliotheek in Bussum is gesloten in juli en aug. In sept. staan we weer voor u klaar, elke vrijdag van 10 - 12 uur.

Zomertaalcafé

13:00 uur | Bibliotheek Bussum

Het Taalcafé van Gilde SamenSpraak is ook deze zomer actief. Anderstaligen kunnen Nederlands oefenen met Nederlandse vrijwilligers. Altijd welkom op iedere vrijdagmiddag. Info via 035-6930624 zie ook: www.gildegooinoord.nl/SamenSpraak.

Lange avondvaart

19:00 uur | Vestingmuseum Naarden

Het Nederlands Vestingmuseum organiseert een lange avondvaart. De tocht duurt drie uur en voert over het volledige grachtenstelsel van de vesting Naarden. De kosten bedragen € 10,- p.p. aanmelden vereist.

Zondag 28 juli

fietstocht

10:00 uur | Utrechtse Poort
Naarden

Zondag 28 juli organiseert Fietsgilde 't Gooi organiseert, op speciaal verzoek van de Vrienden van 't Gooi, een fietstocht langs de Zuidelijke Gooimeer kust. Vertrek om 10.00 uur vanaf de VVV, Utrechtse Poort Naarden. Nadere informatie www.fietsgilde.nl.

Schuttersdag

14:00 uur | Vestingmuseum
Naarden

Naarden-Vesting, de best bewaarde vestingstad van Nederland en zelfs uniek in Europa door zijn stervorm met dubbele wallen en grachten. Op het buitenterrein van deze 17e eeuwse erfgoedlocatie is een collectie historische kanonnen tentoongesteld. De kanonniers nemen je mee terug in de tijd van 1815 en laten je de geschiedenis zelf ervaren. Tussen 14:00 en 16:00 uur laten de kanonniers het vestinggeschut bulderen. Tel.: 035-6945459, e-mail: info@vestingmuseum.nl, www.vestingmuseum.nl.

Dinsdag 30 juli

Administratie voor Elkaar

14:00 uur | de Parochie Muiden

Voor hulp bij het ordenen van uw administratie, uitleg en hulp bij het invullen van formulieren.

fietstocht naar het Muiderslot

10:00 uur | Station Bussum Zuid

Het Fietsgilde rijdt de dagtocht Floris V richting het Muiderslot. Vertrek om 10.00 uur vanaf station Bussum Zuid (hotelzijde). Informatie: www.fietsgilde.nl.

Donderdag 1 augustus

Zomer-orgelconcert

20:15 uur | Grote Kerk Naarden

Zomerconcert op de drie orgels van de Grote Kerk door Gert van Hoef. Werken van o.m. J.S. Bach, C. Franck en van hemzelf.

En verder:

Vrijwilligerscentrale zoekt:

De Boodschappenplusbus zoekt chauffeurs en begeleiders om mee te gaan tijdens een uitje. Samen met een groep senioren er op uit. Als begeleider help je mensen bij het in- en uit de bus stappen.

De Vogelopvang in Naarden zoekt een bestuurslid die zorg wil dragen voor het fondsenwerven en de educatie mogelijkheden binnen de opvang.

Na de zomervakantie start de Tienerdisco in de Kazerne. Hiervoor worden vrijwilligers gezocht die een oogje in het zeil willen houden en ondertussen de bar willen draaien. Het is ook voor de begeleider een gezellig avondje uit.

Ben je creatief, kun je haken of ben je meer iemand die de handen uit de mouwen haalt? Zorginstelling Patria locatie Nusantara in Bussum zoekt verschillende vrijwilligers.

Andere leuke vacatures vindt je op www.versavc.nl. of bel met 035-6938525