Afbeelding
Foto: Picasa

Gids voor de vestingwerken van Naarden

Dit boek bevat een beschrijving van de vesting Naarden en de rondom gelegen forten en werken (zoals Fort Kijkuit, Karnemelksloot, Fort Werk IV). Het boek is een gids in zakformaat, makkelijk bij wandelingen over de bastions, bedekte wegen en forten.
Overzichtsplattegrondjes van onderdelen van de vesting tonen de ligging van de aardewerken en militaire gebouwen. Van elk gebouw is een beschrijving waarin de geschiedenis van het gebouw wordt samengevat. Van vrijwel alle gebouwen zijn plattegronden en foto's opgenomen.
Samensteller David Kips is historicus en specialist op het gebied van militaire archieven. Door zijn speurwerk en het vastleggen in boekvorm zijn zeer veel gegevens over de Naardense verdedigingswerken voor iedereen toegankelijk geworden. 160 pagina's dik en met ruim 250 afbeeldingen en overzichtskaart. Jaar van uitgave: 2001. Stichting Vijverberg.
Eén exemplaar is te koop voor € 20 via oosteromnc@gmail.com of 035-6914336. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretanië.