Deze meiden vermaken zich prima.
Deze meiden vermaken zich prima. Foto's: Bob Awick

Kampeerders laten zich door regen niet tegenhouden

Spelletjes spelen, gezellig knutselen, samen eten, en flink wat meer campinggasten dan vorig jaar. De tweede editie van de buurtcamping Bussum was een waar feestje.

BUSSUM Echte kampeerders laten zich niet tegenhouden door regen. Op de Groene Long was het dit weekend dan ook een drukte van belang. De tweede buurtcamping telde maar liefst 45 tenten. Vorig jaar, tijdens de eerste editie van de buurtcamping, waren er 28 tentjes.

"Vorig jaar hadden we een hittegolf", vertelt Barbro van der Ham van de organisatie. Supertrots is ze op het succes van de buurtcamping. Met veel meer activiteiten dan vorig jaar, flink wat lokale ondernemers als sponsors en een flink aantal nieuwe campinggasten. "We hebben het door de regenbuien heen ontzettend naar onze zin gehad. Niemand is tussendoor afgedropen." Toen de heftigste buien vrijdag waren weggetrokken druppelden rond 17.00 uur de meeste kampeergasten binnen. Net op tijd voor de officiƫle opening door wethouder Nico Schimmel, gevolgd door muziek en een verhalenverteller. De buurtcamping is vooral populair bij gezinnen met kinderen. De jongste kampeerder was vier maanden oud en er was een oma met een kleindochter. Barbro vertelt enthousiast verder over de medewerking van lokale ondernemers. Zo werd het ontbijt gesponsord door een bakker uit Bussum en kwamen de potten jam, pindakaas en pakken jus d'orange van een lokale supermarkt. Vrijdagavond waren er ook frietjes en bitterballen van een snackbar. "Bijna all-inclusive kamperen", aldus Barbro. Door dergelijke donaties kunnen ze de prijs per tent laag houden en dat is ook precies de bedoeling. "Als je wilt dat mensen met een kleine beurs kunnen meedoen dan moet je dit soort dingen regelen. Naast muziek en uiteraard veel geknutsel waren er ook veel sportieve activiteiten. Voor zaterdag hadden twee buurtsportcoaches een heel sportprogramma samengesteld en was er voor de liefhebbers yoga. Wie de buurtcamping dit jaar heeft gemist kan alvast de data voor volgend jaar in de agenda zetten: 3 t/m 5 juli.

Samen sporten op het veld.
Nat en koud; geen zomerse start.
Elkaar beter leren kennen op de Buurtcamping.
Kamperen is gewoon heel gezellig.