Bestuurder crasht en vlucht

BUSSUM De politie heeft zaterdagmiddag met een stopteken geprobeerd een bestuurder van auto te laten stoppen. De man beging diverse verkeersovertredingen, zo reed hij harder dan 200 kilometer per uur.

De politie begon de achtervolging in Almere op de A6. De bestuurder wilde niet stoppen en ging de A1 op. Ter hoogte van de afslag Naarden/ Bussum crashte hij met zijn auto. De verdachte stapte uit en zette het op een rennen. De politie ging direct achter de man aan.

Er werd een politiehelikopter ingezet en ook werd de hulp van Burgernet ingeschakeld. Het publiek werd gevraagd uit te kijken naar een getinte man die mogelijk bezweet was van het rennen.

De man werd op de Laarderweg ter hoogte van snackbar Harmony aangehouden.


Politieposten minder vaak geopend

MUIDEN De politiebureaus en politieposten in de hele regio, waaronder Naarden en Muiden gaan minder vaak open. Daarmee komt meer tijd vrij voor de opsporing, aldus de politie.

De politie meldt: "Er is een terugloop in het aantal bezoekers van de politiebureaus in de regio. Meer mensen maken gebruik van de digitale middelen of de telefoon voor het doen van aangifte of melding, of het inplannen van een afspraak. Het is sinds enige tijd niet meer mogelijk om zonder afspraak aangifte te doen. Door het wijzigen van de openingstijden komt er ruimte vrij waarmee de opsporing wordt versterkt. Wij blijven zichtbaar aanwezig op straat en in de wijken."
Vanaf 15 juli is politiebureau Naarden (Amersfoortsestraatweg 12) open op: maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Politiepost Muiden (Het Anker 2) is normaal open op dinsdag en donderdag van 09.00 tot 12.00 uur en in de zomerperiode van 6 juli t/m 1 september alleen op maandag van 09.00 tot 12.30 uur.

Bereikbaar

De politie is 24 uur per dag bereikbaar via politie.nl of 0900-8844. Bij spoed bel je uiteraard 112. Voor aangiftes kan een afspraak worden gemaakt via 0900-8844. Bij 'eenvoudige misdrijven', waarbij er geen zicht is op een dader, kan ook via internet aangifte worden gedaan.