Afbeelding
Foto: A.C.Giskes / Eye Dea

Anita Giskes - Kuiper


Fotograaf & MBO Docent,
39 jaar, woont in Muiden

Waar bent u druk mee?
"Momenteel met het fotograferen van opdrachten en daarnaast waardevolle tijd doorbrengen met mijn twee jongens van 2 en 4 jaar."

U krijgt inspiratie van?
"Vanuit verschillende hoeken. Zowel door wat ik hoor en zie (zowel online als offline), als tijdens het reizen met de auto, of tijdens wandelingen met de hond."

Wat zou u doen met 100 euro?
"Een uitje met mijn gezin."

En een miljoen?
"Een nieuwe woning kopen en een verre reis maken met vrienden en familie die dat normaal niet kunnen doen."

Wat wilt u graag fotograferen?
"Het Noorderlicht in IJsland. Dat staat al jaren op mijn wishlist. Het lijkt mij geweldig om te zien, maar nog gaver om het te kunnen vereeuwigen."

Wie verdient een pluim?
"Dat is Tiny de Jong - Nauta, de gastouder van mijn kinderen. Zij staat altijd voor ons klaar. De jongens zijn gek op haar. Ik zou niet weten wat we zonder haar zouden moeten."

Mooiste plekje in Gooise Meren?
"Ondanks dat we ondertussen 5 jaren in het mooie Muiden wonen, valt er voor ons nog heel veel te ontdekken. De Tafelberg in Blaricum vind ik fijn, maar ik heb ook een zwak voor Naarden Vesting."

Goed gesprek?
"Met Claudia de Breij. De denkwijze van deze intelligente vakvrouw spreekt mij enorm aan. Ze is begaan en zet zich met hart en ziel in. Zij weet mij met haar woorden soms in mijn ziel te raken en ze heeft een flinke dosis humor. Graag zou ik met haar filosoferen over hoe het is om vrouw en moeder in deze tijd te zijn."

Een dag de burgemeester?
"Dan zorg ik dat er meer afvalbakken worden geplaatst."