Kinderfestival Bussum van 15 t/m 26 juli.
Kinderfestival Bussum van 15 t/m 26 juli. Foto: Juliette Bindt

Donderdag 11 juli

Films in Filmhuis

9.30 uur | Filmhuis Bussum

Ruime keuze aan films, circa 30 titels per maand. Kijk op filmhuisbussum.nl voor het afwisselende aanbod, vooral van films met artistieke en/of culturele waarde.

Orgelconcert

20.15 uur | Grote Kerk Naarden

Zomeravond orgelconcert in de Grote Kerk te Naarden door Gonny van der Maten.

Vrijdag 12 juli

Dubbeltentoonstelling

Comenius Museum Naarden

Van 12 juli t/m 15 september 2019 portretten van Comenius. 'Rembrandt en Comenius' behandelt het portret van Comenius dat Rembrandt in 1665 schilderde. 'Kijk Comenius' toont Comenius, geschilderd, getekend, in 3D-beeld. etc. Zie www.comeniusmuseum.nl.

Busdagtocht met rondvaart

8.30 uur | De Palmpit Bussum

Tot vandaag kunt u zich nog opgeven voor de busdagtocht van vrijdag 19 juli. Geheel verzorgd met een mooie rondvaart door Leiden. Alle informatie op www.depalmpitbussum.nl of via 035-6938786.

Zomerboekverkoop

10.00 uur | Bibliotheek Bussum

Om plaats te maken voor nieuwe collectie verkopen we boeken waarvan de inhoud niet meer up-to-date is of die bijvoorbeeld beschadigd zijn. Bezoek ook ons winkeltje met mooie kaarten en leuke, handige cadeautjes.

SeniorWeb helpdesk

10.00 uur | Bibliotheek Bussum

SeniorWeb helpdesk in de bibliotheek is gesloten in juli en augustus. In september staan we weer voor u klaar, elke vrijdag van 10.00-12.00 uur.

Slapen op Pampus

17.00 uur | Forteiland Pampus
Muiden

Deze zomer kun je vier keer komen kamperen op Pampus en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamere toekomst van dit forteiland. Snel boeken als je er nog bij wilt zijn.

Zaterdag 13 juli

Repair Café Bussum

10.00 uur | Denksport Bussum

Opblaasboot lek? Tentdoek gescheurd? Campingtafel kapot? Laatste kans voor uw kapotte zomerspulletjes.

Zondag 14 juli

WijnSpijs Wandeling

12.00 uur | Restaurant d'Oude Brink Bussum

Ontdek zes van de leukste restaurants in de stad met wijn, spijs en gezelligheid! Meer info en kaartjes op www.wijnspijs.nl/culinaire-wandeling/bussum/.

Inloopmiddag

14.00 uur | De Palmpit Bussum

Een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met ons ontmoetingscentrum. Onze gastvrouwen/heren kunnen u dan direct vertellen wat er allemaal bij De Palmpit te doen is.

Maandag 15 juli

Voetbalkamp

9.00 uur | BFC Bussum

Voetbalkamp Gooise Meren van 15 t/m 19 juli 2019 bij BFC. De voetbaldagen zijn voor iedereen van 7 t/m 13 jaar. Of je nou een jongen of meisje bent, op voetbal zit of niet, speelt in het Gooi of niet, iedereen is welkom bij de Gooise Voetbaldagen.

Kinderfestival Bussum

10.00 uur | Kinderfestival Bussum

Kinderfestival Bussum zoekt vrijwilligers én kinderen. Kinderfestival Bussum is een dagkamp voor basisschoolkinderen in de eerste twee weken van de zomervakantie (15 juli t/m 26 juli). Hier kun je elke dag spelen, knutselen, sporten, hutten bouwen en zwemmen! Komen jullie gezellig bij ons spelen?

Dinsdag 16 juli

Samen Sporten is leuker

11.30 uur | De Zandzee Bussum

Op een speelse en ontspannen manier actief bezig zijn. Iedereen kan meedoen op zijn eigen tempo en binnen zijn eigen mogelijkheden.

Film: sneak preview

20.30 uur | Filmhuis Bussum

Verrassingsvoorstelling voor een breed publiek. Nog niet in Nederland in première. Tegen gereduceerd tarief: € 6,75.

Woensdag 17 juli

Verrassingsfietstocht

10.00 uur | De Palmpit Bussum

Een wat serieuzere fietstocht. Al naar gelang het weer fietsen we 35 à 45 km. Vergeet niet drinken en lunchpakket mee te nemen. Info en aanmelden via Ton Klijnman: 035- 6918433.

Donderdag 18 juli

Concert op twee orgels

20.15 uur | Grote Kerk Naarden

Concert op twee orgels in de zomerserie Orgelconcerten door André van Vliet en Marco den Toom.

En verder:

Vrijwilligerscentrale zoekt:

Antonius Hof is naarstig op zoek naar verschillende vrijwilligers die willen helpen bij het schilderen, de bingo of die op de groep een kopje koffie schenken en een krant voorlezen.

Het Muiderhuis organiseert geheugengerelateerde activiteiten voor inwoners uit Muiden en Muiderberg. Ter ondersteuning zoeken wij enkele activiteitenbegeleiders.

Enthousiastelingen gezocht om mee te helpen bij het kinderfestival in Bussum. Je kunt kiezen uit vier verschillende activiteiten: de kleuters op hun eigen afgesloten terrein, het knutselen in de creatieftent, hutten bouwen of het organiseren van (sport)wedstrijdjes en spellen.

Woonadviescommissie Weesp-Gooise Meren (WAC) zoekt een penningmeester om de financiën te beheren.

Andere leuke vacatures vindt u op www.versavc.nl of via 035-6938525.

Vrijdag 19 juli

films in Filmhuis Bussum, circa 30 titels per maand. Kijk op filmhuisbussum.nl voor het afwisselende aanbod.

9:30 uur | Filmhuis Bussum Bussum

Ruime keuze aan films in Filmhuis Bussum, circa 30 titels per maand. Kijk op filmhuisbussum.nl voor het afwisselende aanbod, vooral van films met artistieke en/of culturele waarde. Het filmhuis ligt in het centrum van Bussum, op enkele minuten lopen

SeniorWeb helpdesk in de bibliotheek in Bussum is gesloten in juli en aug. In sept. staan we weer voor u klaar

10:00 uur | Bibliotheek Gooi en meer vestiging Bussum Bussum

SeniorWeb helpdesk in de bibliotheek in Bussum is gesloten in juli en aug. In sept. staan we weer voor u klaar, elke vrijdag van 10 - 12 uur.

Kinderfestival Bussum

10:00 uur | Veld bij de stenen bol (achter het zwembad) Bussum

Kinderfestival Bussum 2019 zoekt vrijwilligers en kinderen! van 15 tot 26 juli elke doordeweekse dag van 10:00uur tot 16:00uur. Online kaartverkoop vanaf zaterdag 8 juni. Zie https://www.kinderfestival.com

OERRR Watersafari in 's-Graveland

14:30 uur | bezoekerscentrum Natuurmonumenten 's-Graveland

Ga mee op watersafari en ontdek in anderhalf uur wat er leeft in het water: vang en zoek! Deze activiteit is voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. Meld je vooraf aan via www.natuurmonumenten.nl