Plezier in het water.
Plezier in het water.

Pittige zwemtraining voor goede doel

GOOISE MEREN Zo'n vijftig Bussumers, Naarders, Muiders, Weespers en anderen uit de regio doken afgelopen donderdag bij het Muiderslot de Vecht in. Er moest getraind worden voor de Swim to Fight Cancer Gooise Meren op 7 september.

Het was een pittige training, waarbij maar weer eens bleek dat zwemmen in open water toch weer iets anders is dan in een zwembad. Maar met de ervaring van deze training is het vertrouwen gegroeid dat de zwemtocht op 7 september wordt volbracht en dat er veel geld wordt opgehaald. Want de deelnemers van Swim to Fight Cancer Gooise Meren proberen zo veel mogelijk donaties op te halen voor Fight Cancer, een stichting die fondsen werft voor wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Als tegenprestatie zwemmen ze op zaterdag 7 september twee kilometer door de Vecht, ter hoogte van het Muiderslot. Ook kinderen kunnen meedoen (vanaf 10 jaar). Zij zwemmen 500 meter en halen ook geld op. Elf jonge sportievelingen deden donderdag mee aan de training in de Vecht.

Een van de begeleiders op de boten was Peter Weertman, voorzitter van zwemclub de Otters het Gooi en tevens vader van Olympisch kampioen openwaterzwemmen Ferry Weertman. Peter laat weten erg enthousiast te zijn over de deelnemers. "We hebben al twee keer leuk getraind en het zou mooi zijn als we aan het evenement met 200 mensen kunnen meedoen. Als Ferry mee zou doen - helaas zit hij op 7 september in Rome - zou hij er 20 minuten over doen. Ik denk dat de deelnemers uit dit veld er tussen de 40 minuten en de anderhalf uur over zullen doen. Een uurtje is heel gemiddeld. Mijn tip voor de zwemmers is: ga niet te hard van start, begin rustig. We hebben ook een aantal snelle zwemmers van de Otters, maar ook beginnende zwemmers: een heel uiteenlopend deelnemersveld."
De deelnemers die meedoen hebben nu al meer dan 20.000 euro binnengesleept. Onder hen burgemeester Han ter Heegde, en ook Enter Media heeft een team zwemmers afgevaardigd.

Aanmelden én/of doneren kan heel eenvoudig via deze website: www.fightcancer.nl/event/swim-to-fight-cancer-gooisemeren