De onthulling.
De onthulling.

Bouwer kan aan de slag met Albert Grootlaan

NAARDEN De gemeenteraad is akkoord gegaan met de bouw van twee woonhuizen op het binnenterrein aan de Albert Grootlaan 18A/B. Na de talrijke bezwaren uit de buurt heeft de gemeenteraad de bouwhoogte op maximaal 9 meter gezet. De raad kwam tot de conclusie dat er fouten zijn gemaakt bij het proces.

Het hele proces van inspraak met de betrokken buurtgenoten was in handen van de projectontwikkelaar. Hierop was veel kritiek vanuit de omwonenden, maar ook vanuit de raadsleden. Bij plannen met zo veel impact zou de regie voor burgerparticipatie eigenlijk niet bij de bouwer moeten liggen, zo luidde de mening van de raad. De wethouder was het hier niet mee eens. "De gemeente heeft hier een faciliterende rol", zo luidde zijn reactie.

De omwonenden laten echter weten te overwegen naar de Raad van State te stappen. Zij menen niet genoeg betrokken te zijn bij de nieuwbouw. Ook constateren ze fouten in het proces, geven ze aan dat er stukken ontbreken en dat het te onduidelijk is wat er nu precies gebouwd wordt.


Leerlingen en wethouder onthullen logo

NAARDEN 'Met dit nieuwe logo presenteren wij ons als moderne fijne school', zegt Annemieke den Exter, locatiedirecteur van de Comeniusschool. Vorige week werd het nieuwe logo onthuld.

Het nieuwe logo laat zien dat de school het onderwijs zo veel mogelijk laat aansluiten op de ontwikkeling van het individuele kind. "Onze school werkt met de modernste methodes. Er is veel aandacht voor de creatieve en sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen en we zijn een school waar je gezien en gekend wordt."