Nuonweg gaat weer open

MUIDEN / DIEMEN Niets lijkt meer een definitieve openstelling van de Nuonweg - ook wel bekend als Maxisweg, maar officieel Overdiemerweg - in de weg te staan. De gemeenteraad van Diemen heeft het licht op groen gezet, waarmee kan worden gestart met werkzaamheden om de weg te verbreden.

Vijf jaar geleden alweer ging de Nuonweg dicht, maar dat ging niet van een leien dakje. Jarenlang is er tussen de gemeentes Diemen en Amsterdam en Nuon, dat officieel eigenaar is van de weg, gehakketakt over de sluiting en weer nieuwe opening. In eerste instantie wilde Diemen geen medewerking verlenen, maar uiteindelijk heeft de gemeenteraad het plan tot openstelling van de weg goedgekeurd.
De verwachting is dat de weg volgend jaar daadwerkelijk open kan gaan. Maar eerst volgt een herinrichting, die bestaat uit verbreding van de weg en de aanleg van een naastgelegen fietspad. Die is vooral van belang voor scholieren die van Muiden en Weesp naar het IJburg College op IJburg gaan.


Geen honden in Diemerbos voor onbepaalde tijd

DIEMEN Vooralsnog is er geen enkele logica te ontdekken in de ziektegevallen van zeker tien honden nadat ze waren uitgelaten in het Diemerbos vorige week. Twee van de honden overleden na een kort en hevig ziektebeeld. In een dierenziekenhuis in Utrecht wordt autopsie verricht om de oorzaak te achterhalen, maar er is nog niets bekend. Ook de politie doet onderzoek. Tot er meer bekend is blijft het Diemerbos gesloten voor honden.

De schrik bij tientallen eigenaren van een hond die regelmatig wordt uitgelaten in het Diemerbos zit er goed in nadat afgelopen vrijdagavond bekend werd dat het er niet pluis is voor de blaffende viervoeters. In eerste instantie werd bekend dat zeker zeven honden ziek waren en dat twee daarvan binnen 24 uur waren overleden, maar inmiddels gaat het al om dertien zieke honden. Maar 7 of 13, voor Staatbosbeheer was het meteen aanleiding het Diemerbos als gesloten gebied voor honden aan te merken.

Bij alle ingangen staan inmiddels bordjes. Op dit moment is nog steeds niet bekend wat de oorzaak is en zolang dit het geval is, wordt er niets uitgesloten.