De fietsen zijn al verplaatst ter voorbereiding op het werk.
De fietsen zijn al verplaatst ter voorbereiding op het werk.

ProRail: 'We laten niets aan het toeval over'

Vervolg van de voorpagina

BUSSUM De overgangen op de Meerweg, Generaal de la Reijlaan en de Koningin Wilhelminalaan zijn afwisselend ook gesloten. De overwegen op de Herenstraat en Gooibergstraat in Bussum blijven open. De Comeniuslaan is 23 dagen helemaal dicht.

Tijdens de werkzaamheden wordt ook de Voormeerpassage gerealiseerd, waardoor wandelaars het rondje Naardermeer kunnen maken. De faunapassages, in totaal zeven, komen onder het spoor te liggen.
Maar er is nog meer goed nieuws, laat ProRail weten. "De spoorboog net voorbij Naarden wordt aangepast. Dat betekent dat treinen hier minder hoeven af te remmen en dat zou flink wat minder overlast (piepende remmen) voor de omwonenden opleveren." Gevolg is wel dat de treinen harder langs het perron denderen.
De grootschaligheid alsook de duur van de werkzaamheden, 23 dagen, zijn aardig uniek voor ProRail, zo laat bouwmanager Marcel Martens van ProRail weten. "We hebben dit niet elk jaar." Maar volgens hem is alles goed gepland en laten ze niets aan het toeval over. Wat er ook gebeurt, 26 augustus rijden er weer treinen, zo verzekert projectmanager Luc van Hengstum van ProRail.

Doordat de sporen aan de westkant van het station (kant van de Action) verdwijnen, kunnen reizigers vanaf die kant ook direct het perron op. Het station krijgt dus twee duidelijke entrees. Er ontstaat aan die kant van het station extra ruimte en die gaat ingevuld worden met zo'n 600 extra plekken voor fietsen en groen. Tot slot wordt ook nog het stationsgebouw in oude luister hersteld, door onder meer de gevel te restaureren. En in tegenstelling tot eerdere berichten hebben de werkzaamheden aan het stationsgebouw geen gevolgen voor de huisvesting van de Historische Kring.