Politie zoekt doorrijder

BUSSUM Een 72-jarige man op een snorfiets is zaterdagmiddag rond 17.00 uur aangereden op de Franse Kampweg, ter hoogte van de Hilversumse Meentweg. De politie is op zoek naar de vrouw die de botsing zou hebben veroorzaakt.

De man was op weg richting 's-Graveland toen twee scooters met daarop drie jonge vrouwen hem tegemoet reden. Daarbij reed een van de scooterrijdsters op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer. Hoewel de man probeerde uit te wijken, lukte het hem niet een aanrijding te voorkomen, waarna hij ten val kwam en letsel aan zijn arm opliep. Toen het slachtoffer probeerde om gegevens uit te wisselen met de betrokken bestuurster van de scooter, belemmerde een van de vrouwen hem hierin. Vervolgens reed de bestuurster weg zonder haar gegevens achter te laten.


PvdA wil gebarentolk bij gelegenheden

GOOISE MEREN De PvdA wil dat er een gebarentolk komt om gemeentelijke gelegenheden te 'vertalen' voor doven en slechthorenden.

De gebarentolk zou, om te beginnen, onder meer de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie en de dodenherdenking toegankelijk kunnen maken voor mensen met een gehoorprobleem. De gemeenteraad stond vorige week zeker open voor het voorstel, maar men had nog veel vragen. Onder andere over de kosten.


Speeltuin ook voor kinderen met beperking

GOOISE MEREN Het CDA wil dat er bij renovatie of vervanging van speelpleintjes beter gekeken wordt naar de toegankelijkheid voor kinderen met een beperking.

De gemeente heeft al speelplekken met aangepaste toestellen en wil het aantal opschroeven. Het voorstel van het CDA kon woensdag rekenen op veel steun van de rest van de gemeenteraad. Ook wethouder Boudewijnse noemde het voorstel 'zeer sympathiek' en gaf aan er graag mee aan de slag te gaan. Wel stelde ze dat vanwege de budgetten, maar ook vanwege de complexiteit van enkele speelplaatsen, dit niet overal mogelijk zal zijn.