Natuur is krukdroog

BUSSUM "Geen vuur in de natuur." Dat is opnieuw de boodschap van de Brandweer Gooi en Vechtstreek nu vanwege de aanhoudende droogte de natuur kurkdroog is. Daarom geldt sinds afgelopen week in Gooi & Vechtstreek Fase 2 (Extra Alert).

Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn daarom extra waakzaam en vragen eenieder voorzichtig te zijn.

Het is na april alweer de tweede periode dit jaar dat Fase 2 geldt in deze regio. Twee maanden terug was er een grote brand op de Laapersheide in Hilversum. Die was ontstaan doordat twee tieners met vuurwerk speelden.


Gezocht: sport- kampioenen

GOOISE MEREN Het sportseizoen 2018/2019 is achter de rug. Deze krant is benieuwd hoeveel lokale teams kampioen geworden zijn.

Was jullie team dit seizoen het beste? Mail dan jullie kampioensfoto naar redactie@bussumsnieuws.nl / redactie@naardernieuws.nl of redactie@muidernieuws.nl. Leeftijd, categorie en soort sport graag vermelden. De foto's worden gepubliceerd in een eregalerij met kampioenen.


Tafelen in 't Tuindorp

NAARDEN Mensen die wonen in de wijk Tuindorp Keverdijk kunnen zich inschrijven voor een nieuw evenement: Tafelen in 't Tuindorp op 5 oktober. Het concept houdt in dat bewoners bij buren gaan eten of buren ontvangen om te eten.

Bewoners die gaan koken moeten voor 1 augustus bedenken wat ze willen koken en voor hoeveel mensen ze plek hebben en wat het gaat kosten. Deze gegevens graag mailen aan secretaris@buurtplatformnaarden.nl. Daarna kunnen inwoners zich inschrijven op zo'n burenrestaurant: ze zien dan het menu en de kosten. Het is de eerste keer dat het evenement wordt gehouden. De hoop is dat mensen meer met elkaar in contact komen, bijvoorbeeld om te ontdekken wat buren met een andere culturele achtergrond eten.

Alle info en inschrijven via www.buurtplatformnaarden.nl.