Afbeelding

Nederlandse keuken op de WereldBBQ

BUSSUM Voor het derde jaar staat Sanne van Beem met de Nederlandse keuken op de WereldBBQ. De opbrengst gaat naar een goed doel, de stichting JDRF. Deze stichting financiert wereldwijd wetenschappelijk onderzoek naar het genezen van type 1 diabetes.

Sanne heeft sinds haar vijftiende diabetes, hetgeen een enorme impact op haar leven heeft. Sanne hoopt dat er over 20 jaar geen type 1 diabetes meer zal zijn. Sanne is sinds 2016 jeugdambassadeur van JDRF. "Ik wil natuurlijk van die ziekte af, net als iedereen, en ik vind dat je niet mag klagen voordat je er alles aan hebt gedaan om daar iets aan bij te dragen. Twee jaar geleden ben ik daarom met mijn moeder naar Amerika geweest om deel te nemen aan het JDRF-congres". Daar maakte Sanne zich hard voor continuering van wetenschappelijk onderzoek voor genezing van type 1 diabetes. En dat is gelukt! Mede daardoor heeft ze een prijs voor maatschappelijk betrokken geneeskundestudenten ontvangen van de artsenfederatie.

Haar recept voor pannenkoeken: mix 300 gram bloem, 600 ml melk, 3 eieren en een snufje zout. Verwarm een beetje boter in een koekenpan, zorg ervoor dat de pan goed heet is voor je de pannenkoeken gaat bakken. Lekker met poedersuiker of stroop. Eet smakelijk!

De WereldBBQ is zondag 23 juni van 14.00 tot 19.00 uur op de Groene Long aan de Ceintuurbaan.