Veel defecten na blikseminslag Brinklaan

BUSSUM Een blikseminslag zorgt voor heel wat ongemakken voor de bewoners van een van de appartementencomplexen aan de Brinklaan: er zijn verschillende mankementen.

De bliksem sloeg afgelopen week op maandagavond in. Dat gebeurde via een windmolentje op het dak dat de zonneschermen aanstuurt. Het zorgde meteen voor een hele reeks storingen, zoals zonneschermen die niet meer opengingen. Een aannemer heeft de volgende dag meerdere mankementen moeten verhelpen.

Meer defecten

De bliksem heeft ook gezorgd voor defecten die wat ingrijpender zijn. Zo werkt de lift niet meer goed, is de intercom stuk en doen ook de automatische deurdrangers het niet meer. Er zal het een en ander vervangen moeten worden.

De bewoners van het appartementencomplex laten weten vooral geschrokken te zijn van de blikseminslag. Het blijkt dat er geen bliksemafleiders op de panden bevestigd zijn.


Cel en jeugd-tbs voor supermarkt-overvaller

BUSSUM Een 18-jarige jongen uit Lopik die vijf supermarkten in onder meer Hilversum en Bussum heeft overvallen in anderhalve week is veroordeeld tot één jaar jeugddetentie. Ook legt de rechtbank de verdachte de zogenoemde PIJ-maatregel op, ook wel jeugd-tbs genoemd.

Tussen 23 oktober 2018 en 2 november 2018 heeft de jongen – toen nog minderjarig – in totaal vijf supermarkten overvallen. Met een groot mes dwong hij de caissières het geld uit de kassalade aan hem te geven. Twee daarvan waren in 't Gooi: eerst op 26 oktober in de Jumbo in Hilversum, een dag later in de Lidl aan de Laarderweg. De andere drie overvallen waren in Den Dolder, Nijkerk en Vianen.

De man zou duizenden euro's buit hebben gemaakt bij de verschillende overvallen.

Andere verdachte

Bij drie van de overvallen was ook een tweede – meerderjarige – verdachte betrokken. In die zaak is nog geen uitspraak.