Afbeelding

Italiaanse keuken op de WereldBBQ

BUSSUM Dit jaar staat Manuela Heidstra-Albanese met authentieke Italiaanse gerechten op de WereldBBQ.

Manuela komt uit Calabrië en leerde daar haar Nederlandse man kennen. Ze woont inmiddels alweer 13 jaar in Nederland, waarvan de laatste 10 jaar in Bussum met hun 2 kinderen. In 2006 ontdekte ze dat ze gelukkig werd van koken en dat het voor haar een soort mediteren is, het bleek haar passie. Ze richt zich nu op het cateren van feesten en partijen, geeft kookworkshops aan particulieren en bedrijven en verhuurt zich als privékok. Wat ze erg belangrijk aan haar gerechten vindt is dat ze authentiek Italiaans zijn en van goede kwaliteit. Daarom importeert ze de ingrediënten uit haar eigen geboortestreek.

Manuela maakt op de WereldBBQ caponata di melanzane, een koud stoofgerecht uit Sicilië met aubergine, bleekselderij, tomaat, zwarte olijven, kappertjes en pijnboompitten. Lekker als voor- of bijgerecht met een verassende zoetzure smaak.

Recept
Pasta all'amatriciana. Ingrediënten voor 4 personen: 320 gram pasta, 1 ui, 1 rode peper, 150 gram pancetta, 400 gram blokjes tomaat, 50 gram pecorino grattugiato (geraspte oude geitenkaas), extra vierge olijfolie, zout, peper, peterselie, witte wijn. Fruit de gesnipperde ui en het pepertje in de olie. Voeg dan de stukjes gesneden pancetta toe en bak totdat het vet doorzichtig is geworden. Blus met een glas witte wijn. Doe dan de blokjes tomaat erbij en laat 30 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper, zout en peterselie. Kook de pasta, roer het door de saus en strooi er pecorino over. Buon appetito!

De WereldBBQ wordt gehouden op zondag 23 juni van 14.00 tot 19.00 uur op de Groene Long aan de Ceintuurbaan in Bussum.