De toegang tot het verwaarloosde terrein.
De toegang tot het verwaarloosde terrein.

Nog veel vragen over bouwplan Albert Grootlaan

NAARDEN De komst van twee ruime woningen op het 3.000 vierkante meter grote 'binnenterrein' aan de Albert Grootlaan 18A/B houdt de gemoederen flink bezig. Omdat het bouwterrein, een voormalige tuinderij, ingeklemd ligt tussen de achtertuinen van drie straten vrezen diverse omwonenden voor de toekomst.

Een buurman liet weten voorstander te zijn van het plan. Maar van de 18 bewoners hebben er 15 bezwaar ingediend. Afgelopen week was er een gesprek op het gemeentehuis. Leonie van Koppen laat namens de bewonersgroep weten teleurgesteld te zijn in de hele gang van zaken. "We voelen ons als directbelanghebbenden eigenlijk niet gezien. We weten bijvoorbeeld niet wat er precies wordt gebouwd en we zijn nergens bij betrokken. Daarbij komt dat het proces niet goed is verlopen, zo 'missen' er bijvoorbeeld belangrijke stukken."
De omwonenden hebben hele uiteenlopende zorgen. Zo weten ze niet of er een groenstrook achter hun schutting komt, of het pand echt tien meter hoog gaat worden en hoe hoog de bijgebouwen worden. Ze missen een concreet voorbeeld van wat er komt en ze willen buurtparticipatie. Dat ze niet mogen meepraten en dat de feiten ook nog eens niet op orde zijn, werd de wethouder niet in dank afgenomen. Hij benadrukte dat de grond van de eigenaar is en het een particuliere transactie betreft. Eigenaar van het terrein is de firma Spaans. Die kijkt al sinds 2004 naar een invulling van het terrein en de mogelijkheden om het bestemmingsplan te wijzigen. Mevrouw Spaans zei in de bijeenkomst dat ze hoopt dat er 15 jaar na dato eindelijk woningen gerealiseerd kunnen worden. Fractievoorzitter Jelmer Kruyt van het GDP meende dat de uitgangspunten niet deugen en vroeg of het niet beter was om terug te gaan naar de tekentafel. Besloten is om nogmaals om tafel te gaan.