De wallen zijn al mooi versierd.
De wallen zijn al mooi versierd. Foto: Bob Awick

Naarden maakt zich
op voor fotofestival

NAARDEN Met 10 locaties, 51 fotografen, 200 vrijwilligers en 20.000 bezoekers zal FotoFestival Naarden weer een hoop reuring geven in de stad.

De organisatie is nog druk met de puntjes op de i te zetten, maar vanaf zaterdag 25 mei tot en met zondag 30 juni zal alles in de Vesting in het teken staan van FotoFestival Naarden. Het festival wordt elke twee jaar gehouden en trekt professionals uit de fotografie, studenten, amateurfotografen en een breed publiek van fotografie- en kunstliefhebbers.
Het fotofestival wordt gehouden door de hele stad. In de Grote Kerk, in bastions, op de wallen en in oude gebouwen hangen de meest verrassende werken, geselecteerd door curatoren Koos Breukel (fotograaf) en Hedy van Erf (fotohistoricus en auteur). Dit jaar is gekozen voor het thema 'Dutch Masters & Marvelous Misfits'. De misfits die hier getoond worden zijn grotere meesters dan waar ze erkenning voor krijgen – het zijn briljante buitenbeentjes. Tegelijkertijd wordt het off-festival gehouden: werk van jonge fotografen dat te zien is in winkels, restaurants, musea en andere locaties.
Er is een uitgebreid programma van rondleidingen, workshops, signeersessies en meet-and-greets met fotografen. Tijdens alle weekeinden worden er rondleidingen gegeven om 11.00, 13.00 en 15.00 uur. Kaartjes zijn te koop bij het het Festivalkantoor in de Utrechtse Poort aan het Ruijsdaelplein.