Moord-verdachte blijft ontkennen

Vervolg van de voorpagina

De advocaat van de Bussumer vroeg de rechtbank de undercoveragenten te mogen ondervragen over de wijze waarop zij zijn cliƫnt uit de tent hebben gelokt. De raadsman heeft zo zijn twijfels over de toelaatbaarheid van deze undercoveractie.

Het onderzoek naar de dood van de 42-jarige Edita is nog niet afgerond. De auto van de ouders wordt nogmaals op DNA-sporen onderzocht. Ook moeten er nog een paar getuigen gehoord worden en zal de forensisch arts gevraagd worden de precieze doodsoorzaak van het slachtoffer vast te stellen. De verdachte, die sinds vorig jaar november vastzet, ontkent iedere betrokkenheid bij de dood van de Naardense. Naast de moord zou hij Edita de dagen voorafgaand aan haar dood hebben bedreigd. Ook wordt de Bussumer verdacht van bedreiging en mishandeling van een andere vrouw, diefstal van een laptop bij een Hilversums hockeyvereniging en wapenbezit.

Op 17 juli gaat de strafzaak verder.


Foutje schoonmakers geeft gifwolk

NAARDEN De brandweer heeft vrijdagmorgen groot alarm geslagen vanwege een ontstane gifwolk aan het Vogellaantje. Een groot gebied werd afgezet en de eerste fase van het regionaal rampenplan werd afgekondigd.

De gifwolk ontstond toen twee schoonmakers het zwembad in een woning wilden gaan schoonmaken. Met het mengen van twee stofjes ging het verkeerd. Meteen werd de brandweer gebeld. De brandweer was snel met meerdere korpsen ter plaatse. Mannen met gaspakken aan verrichtten metingen.

Verderop aan de straat stonden lang meerdere bussen met kinderen die naar Speelpark Oud Valkeveen wilden gaan. De bussen werden door de brandweer tegengehouden.


Correctie

In het artikel over de bezwaren voor het bouwplan aan de Albert Grootlaan in Naarden is een fout geslopen. Er staat dat het bouwplan een braakliggend terrein van 450 m2 betreft, dat moet zijn 3.000 m2.