Geschrokken van hoge kosten onderhoud

GOOISE MEREN Hoe komt het dat het onderhoud aan wegen en kunstwerken in de openbare ruimte straks de helft meer gaat kosten dan tot nu toe gebudgetteerd? Dat vraagt Hart voor BNM aan het gemeentebestuur.

Het onderhoud aan wegen en kunstwerken gaat straks structureel per jaar 600.000 euro meer kosten dan tot nu toe begroot. Waardoor het onderhoud zo veel duurder wordt, bleef na een presentatie afgelopen februari echter onbekend. Hart voor BNM komt nu met een reeks raadsvragen. De partij wil onder meer weten welke rekenmethodes er worden gehanteerd en welk onderhoudsniveau de gemeente nastreeft.

Geld besparen

Daarnaast hoopt Hart voor BNM helder te krijgen welke kansen er liggen om de kosten toch naar beneden te krijgen.

De vragen moeten nog worden beantwoord.


Treinen stil voor 'redden' van zwaan

NAARDEN Een man die op het spoor ter hoogte van de Koningin Wilhelminalaan een zwaan probeerde te redden, heeft maandagmiddag even voor paniek gezorgd.

De reddingsactie van de man leidde ertoe dat er alarm werd geslagen vanwege een mogelijke aanrijding met een persoon. Het treinverkeer tussen Hilversum en Amsterdam Centraal werd daarop kort stilgelegd.

Alles valt mee

Het bleek al snel mee te vallen, de man kwam er zonder kleerscheuren vanaf. "Er blijkt geen sprake te zijn geweest van een aanrijding en zelfs niet van een bijna-aanrijding. Waarom er dan wel zo alarm werd geslagen, weten we niet precies", zegt een woordvoerder van de politie. Volgens ProRail was dat vooral uit voorzorg, omdat de machinist iemand op het spoor zag lopen.

De politie en ProRail benadrukken dat het nu goed is afgelopen, maar raden ten zeerste af om om wat voor reden dan ook op het spoor te lopen.

Ook de zwaan kwam overigens heelhuids uit de strijd. Het dier vertoeft regelmatig rondom het spoor; op het groene veldje er naast of in de vijver aan de Juliana van Stolberglaan.