Wordt school- zwemmen 2.0 een succes?

GOOISE MEREN Scholen kunnen vanaf komend jaar weer meedoen aan schoolzwemmen en hebben tot het eind van deze maand de tijd om zich op te geven. Het is nog maar de vraag of alle scholen in Gooise Meren gebruik zullen maken van het schoolzwemmen nieuwe stijl.

De nieuwe vorm van zwemmen werd vorig jaar voor het eerst aangeboden. Er kwam één regeling voor alle scholen in Gooise Meren. Daar zat namelijk behoorlijk verschil in. In Bussum waren de kinderen het beste af: daar mochten ze in groep 4 of 5 wekelijks naar het zwembad met de bus.
De gemeente wilde de regeling voor alle kernen gelijktrekken. Er kwam wel een verandering: zwemles 2.0 betekent dat er natte bewegingslessen worden aangeboden aan leerlingen die al een A-diploma hebben. Het gaat om kinderen uit groep 7 en 8 die zelf op de fiets naar het zwembad kunnen komen.

Het vervoer blijkt voor diverse scholen een groot obstakel te zijn, vooral wanneer ze verder van het bad af zitten. Zo willen directeuren of leerkrachten niet de verantwoordelijkheid nemen om met alle kinderen een eind te fietsen. Dan moeten er ouders mee of andere vrijwilligers. Vanuit Muiden en Muiderberg vindt men de afstand naar zwembad de Lunet ook te ver.
De bedoeling van de natte bewegingslessen is om de zwemvaardigheid bij te houden. In blokken van enkele weken kunnen de kinderen leren reddend zwemmen, aanleren van een verbeterde zwemslag, maar ook speels zwemmen of zwemmen met een bal. De scholen die al mee hebben gedaan reageren erg enthousiast.

Basisscholen kunnen zich deze maand opgeven. De gemeente hoopt dat er nu meer animo is en dat de scholen zich zullen inschrijven.


Olmenlaan afgesloten

BUSSUM Er wordt vandaag (woensdag) de hele dag aan de weg gewerkt op de Olmenlaan. De weg wordt afgesloten voor doorgaand verkeer.

Het gaat om het stuk van de Olmenlaan tussen de Brinklaan en parkeergarage de Olmen. Het asfalt wordt gerepareerd en er komt een oversteekplaats op de Brinklaan. De garage blijft bereikbaar.