Afbeelding

Carine van Gorp

Beeldend kunstenaar / docent, 61 jaar, woon in Naarden-Vesting

Waar bent u druk mee?
"Ik ben druk om mijn expositie 'En Route' voor te bereiden in mijn atelier Bastion Katten. Ik heb een jaar gewerkt aan een serie kleine abstracte schilderijen over de herinneringen aan een reis door Frankrijk. Ik verheug me er op om die 30 werken samen aan de muur te hebben en mijn verhaal erover te vertellen komend weekend."

Lievelingsschilder?
"Nicolaes de Stael."

Wat zou u doen met 100 euro?
"Naar een concert of theater met mijn kinderen."

En een miljoen?
"Ik begin met een lange wandelreis en eerlijk gezegd denk ik dat mijn leven verder zo'n beetje hetzelfde blijft. Misschien ga ik minder lesgeven en verzin ik met mijn kinderen een mooi project in een warm land."

Wie verdient een pluim?
"Saskia Simons. Zij doet enorm veel voor het culturele leven in Gooise Meren, zij is een verbindend persoon als stadspromotor bijv. bij Fotofestival Naarden en deMess. Een enorme klus achter de schermen."

Waar bent u vaak te vinden?
"In deMess, dat voelt als een tweede huiskamer."

Goed gesprek?
"Met Femke Halsema over wat we kunnen doen om kunst en cultuur tussen de mensen te houden en hoe we de grote steden niet laten verpletteren door economische motieven en consumerende toeristen."

Een dag de burgemeester?
"Ik zou verbindende projecten meer aandacht en subsidie geven. Ik ben vrijwilliger in deMess en in de Kloostertuin en weet hoe moeilijk het is om aan centen te komen."

Wat weten we niet van u?
"Dat ik niet stil kan zitten, maar wel ontspan in de hangmat."