Lichtmasten SDO aangezet, sleutel gestolen

BUSSUM Een groepje van zes jongens heeft vrijdagavond het clubhuis van voetbalclub SDO opengebroken en de veldverlichting aangezet. Ze namen daarna de sleutels van de schakelkast mee, waardoor de club de verlichting niet meer uit kon doen.

De beveiligingscamera's op het sportpark hebben de daad van de jongens opgenomen. Op de beelden komen om half negen zes jongens het sportpark op; vlak voordat de jongens om half elf de verlichting aandoen was het gezelschap al uitgedund tot drie.

SDO roept de daders op om de sleutels voor dinsdagavond zes uur weer netjes terug te hangen. Gebeurt dat niet, dan schakelt de club de politie in en worden de beveiligingsbeelden doorgestuurd en gepubliceerd.


Weken met snoeiwerk Huizerweg

BUSSUM Er wordt de komende twee tot drie weken gewerkt aan het snoeien van de platanen langs de Huizerweg.

Het werk aan de bomen begon maandag. Het gaat om de platanenrij tussen het Prinses Beatrixplantsoen en het einde van de Huizerweg richting de Amersfoortsestraatweg. Het werk kan wat hinder veroorzaken, zeker omdat er al gewerkt wordt aan dat bewuste deel van de Huizerweg. Er geldt doordeweeks eenrichtingsverkeer.