Deze mensen kregen in Naarden een koninklijke onderscheiding.
Deze mensen kregen in Naarden een koninklijke onderscheiding. Foto: Bob Awick

Koninklijk onderscheiden voor hun jarenlange bijzondere vrijwillige inzet

Burgemeester Han ter Heegde mocht dit jaar negen mensen een lintje opspelden. Een Bussumer ontving zijn lintje in Utrecht, een inwoner uit Eemnes werd in Naarden gedecoreerd.

GOOSE MEREN Met de meest uiteenlopende smoezen waren ze vrijdag 26 april naar de Grote Kerk in Naarden gelokt. De acht inwoners van Gooise Meren en een inwoner van Eemnes waren compleet verrast.

Gerard Huijser (69) uit Bussum is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange en intensieve vrijwillige inzet voor diverse verenigingen op het gebied van onderwatersport. Hij was en is duikinstructeur, trainer, scheidsrechter, masseur, jurylid en opleider Veiligheid. Een van zijn aandachtspunten is de deelname van personen met een verstandelijke beperking.

Piet de Bruijn (81) uit Naarden is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange en intensieve vrijwillige inzet voor voetbalclub NVC en zijn sociale inzet voor mensen in zijn eigen buurt. In de jaren vijftig was hij ook al op vrijwillige basis actief en organiseerde hij vijf keer de Wielerronde van Naarden.

Annemiek Hoogenboom (66) uit Naarden is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar langdurige en buitengewoon kundige inzet, beroepsmatig en vrijwillig, voor emancipatie, mensenrechten en duurzame ontwikkeling op internationaal niveau.

Maarten Reuchlin (70) uit Bussum is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange en intensieve vrijwillige inzet voor een tiental ideële organisaties, onder meer in de rol van penningmeester en voorzitter.

Kees Scheltes (69) uit Naarden is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange en intensieve vrijwillige inzet voor de Gooische Hockey Club. Daarnaast organiseerde hij vier keer een grote reünie voor het Goois Lyceum.

Van straatdokter tot hockeyvrijwilliger of voetbalman

Marianne Scheltes-Rood (67) uit Naarden is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar jarenlange en intensieve vrijwillige inzet voor de Gooische Hockey Club. Daarnaast is zij onder meer actief voor KWF Kankerbestrijding en Fotofestival Naarden.

Hans van der Ree (58) uit Bussum is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn langdurige en intensieve inzet voor de Gooische Hockey Club, tennisvereniging Het Spieghel, Bussum On Ice, Filmhuis Bussum en Villa Oki, een woonvoorziening voor jongeren met een beperking.

Ronald Smit (61) uit Bussum is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg zijn decoratie overhandigd in Utrecht. Smit is sinds 1991 werkzaam voor de afdeling Volksgezondheid van de gemeente Utrecht en zet zich al vele jaren in voor kwetsbare groepen, waaronder dak- en thuislozen en cliënten in de maatschappelijke opvang. Hij is ook betrokken bij het Straatnieuws Utrecht en initiatiefnemer van het daklozenfestival in cultureel centrum Tivoli.

Muider Henk Sander (73) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange en intensieve vrijwillige inzet voor het Comité Openbare Feesten Muiden. Daarnaast is hij actief voor de Muider Schaak Kring.

Eemnesser Henk Eijlers (80) werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau in de Grote Kerk Naarden omdat hij daar veel vrijwilligerswerk heeft verricht.