Bussumer Ronald Smit ontbreekt op de foto, hij kreeg zijn lintje in Utrecht.
Bussumer Ronald Smit ontbreekt op de foto, hij kreeg zijn lintje in Utrecht. Foto: Bob Awick

Lintje voor vier Bussumers

GOOISE MEREN Als dank voor al hun belangeloze werk hebben vier Bussumers afgelopen week een koninklijke onderscheiding opgespeld gekregen. Alle gedecoreerden werden met een smoes naar de Grote Kerk gelokt, waar de lintjes werden uitgereikt.

De Bussumers, Gerard Huijser (69), Maarten Reuchlin (70), Ronald Smit (61) en Hans van der Ree (58) kregen een lintje voor hun werk. Ronald Smit ontbreekt op de foto: hij kreeg zijn lintje niet in Naarden, maar uit handen van de burgemeester van Utrecht. Smit werd benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Smit kreeg zijn bijzondere onderscheiding voor zijn werk als 'straatdokter', waarmee hij dak- en thuislozen medische zorg verleent.

Gerard Huijser en Maarten Reuchlin kregen de versierselen behorende bij Ridder in de Orde van Oranje-Nassau opgespeld, Hans van der Ree werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Han ter Heegde roemde de gedecoreerden om hun werk en bedankte ook de partners en de kinderen. "Steun van het thuisfront is vaak onontbeerlijk om maatschappelijk dienstbaar te kunnen zijn", aldus Han ter Heegde.

Naast de Bussumers kregen vier Naarders en één Muider een lintje opgespeld door de burgemeester.

3