Champagne staat klaar voor de toost.
Champagne staat klaar voor de toost. Foto: Bob Awick

Vestingmuseum
opent Cantine

NAARDEN Wethouder Alexander Luijten heeft de vernieuwde museumshop en café De Cantine in het Nederlands Vestingmuseum geopend. De renovatie was al lange tijd een wens en is dankzij de inzet van de fantastische vrijwilligers een plaatje geworden.

Bij de opening werden lekkere drankjes geschonken en werd symbolisch een lint doorgeknipt. Uiteraard werd er ook een saluutschot afgevuurd, want zo viert men een heugelijk feit in dit museum.

Het Nederlands Vestingmuseum had dringend behoefte aan extra horecaruimte. Door het verplaatsen van de kantoren naar een andere locatie op het bastion kon Kazemat X in zijn geheel worden vrijgemaakt voor De Cantine.

In het linkergewelf zijn de museumshop met boeken en souvenirs, de verkoopbalie en de keuken ondergebracht. Het rechtergewelf is ingericht als museumcafé met soldatenmeubilair en biedt plaats aan 30 bezoekers.

De ruimte voor horeca is flink groter geworden

De verbouwing is grotendeels uitgevoerd door de vrijwilligers van Het Nederlands Vestingmuseum en is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de Vriendenstichting.